• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

bloemkoolrijst met kipsaté

Ben jij dol op kipsaté? Probeer dan het recept voor deze koolhydraat arme variant door bbb'er Charlotte. Dit gerecht zit boordevol eiwitten en is ontzettend smaakvol!

Eet je vegetarisch? Vervang de kip dan voor bijvoorbeeld de vegetarische 'kip' van de vegetarische slager of een andere vleesvervanger. Ook lekker en verantwoord!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

✦ 400 gram bloemkoolrijst
✦ 4 kipdijfilets of een vleesvervanger
✦ 2 bosuitjes
✦ 1 teentje knoflook
✦ 1 theelepel komijn
✦ een beetje peper
✦ een rood pepertje
✦ scheutje ketjap
✦ olijfolie om in te bakken

Voor de saté

✦ 40 gram pure pindakaas
✦ 100 ml kokosmelk
✦ 1 teentje knoflook
✦ 1 cm gember
✦ 1 ui
✦ 1 theelepel komijn
✦ 1 theelepel sambal
✦ scheutje ketjap

Zo maak je het

Snij de kip in blokjes en meng deze samen met de ketjap, knoflookteen, rode pepertje (fijn gesneden), komijn en peper in een bakje. Roer goed door en zet de kipfilet met de marinade in de koelkast. Snij de bosuitjes in ringetjes.

Voor de satésaus: Snij de knoflook, gember en ui fijn. Verhit een beetje olijfolie in een steelpannetje en bak eerst de ui en gember even aan en bak vervolgens de knoflook kort mee. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer goed door. Als de saus dikker wordt voeg je al roerend de ketjap, sambal en komijn toe. Laat de satésaus op laag vuur nog even koken tot de saus goed dik is. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een pan en bak de gemarineerde kipfiletblokjes gaar.

De bloemkoolrijst is kant-en-klaar te koop, maar ook heel makkelijk zelf te maken door de bloemkoolroosjes fijn te malen in de keukenmachine. Je kan de bloemkoolrijst het beste even kort roerbakken. Geniet ervan!

Dit gerecht past goed bij de krachtige sun & shine challenge van bbb en bij de tool krachtig en voedzaam!