Blueberry overnight oats

Zin in een healthy suikervrij ontbijtje? Probeer dan deze blueberry overnight oats!

Bosbessen en havermout vormen een voedingsrijk duo dat niet alleen verrukkelijk is, maar ook een krachtige impuls geeft aan de algehele gezondheid. Bosbessen, boordevol antioxidanten zoals anthocyanen, bieden ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen het immuunsysteem stimuleren. Deze kleine, sappige bessen bevatten tevens vitamines, vezels en mineralen die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Havermout, een voedzaam volkorengraan, is een uitstekende bron van oplosbare vezels, waardoor het de spijsvertering bevordert, de bloedsuikerspiegel stabiliseert en een verzadigd gevoel geeft. Het levert ook complexe koolhydraten en belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en B-vitamines, wat bijdraagt aan een gestage energieafgifte.

De combinatie van bosbessen en havermout in maaltijden zoals ontbijtjes en snacks biedt niet alleen een heerlijke smaakbeleving, maar ook een voedzame mix die het lichaam voorziet van essentiële voedingsstoffen. Of het nu gaat om een kom havermout met verse bosbessen, een bosbessen-havermout smoothie, of bosbessen toegevoegd aan haverkoekjes, deze combinatie vormt een smakelijke en gezonde keuze voor een gebalanceerd dieet.

Dit heb je nodig (voor 4-5 porties blueberry overnight oats)

  • 1 liter ongezoete amandelmelk
  • 1 pakje diepvries blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 4 el kokosschaafsel
  • 2 el acaipoeder
  • 4 el chiazaad
  • 200 gram havermout

Een kom met bosbessen overnight oats met amandelen.

Zo maak je het

Doe de banaan, amandelmelk, blauwe bessen, kokosschaafsel en acaipoeder in de blender en blend tot een geheel. Doe het mengsel in 4/5 bakjes en roer de havermout en het chiazaad er goed doorheen. Laat een nacht in de de koelkast staan. Garneer je ontbijtje de volgende dag bijvoorbeeld met het volgende: blauwe bessen/frambozen, kokosschaafsel, amandelen, pompoenpitten, hennepzaad. Enjoy!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten. 

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles