• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

Ceasar salade

Deze variant op de Ceasar salade is vullend, bevat veel eiwitten en is lekker creamy door de avocado-yoghurtdressing. Comfortfood ten top, maar toch met gezonde vetten en vitamientjes! 

Wil je meer van dit soort recepten? Volg dan coach & orthomoleculair diëtist Bodile via instagram @foodstuff.bo!

Dit heb je nodig voor twee/drie porties:

Voor de avocado-yoghurtdressing:

  • 1 avocado
  • 3-4 grote eetlepels 10% Griekse/Turkse yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • blikje ansjovis op olijfolie
  • peper naar smaak

Voor de salade:

  • gerookte (bio) kipfilet
  • 4 kleine of 2 grote Romeine sla
  • 1 roze ui
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • stuk oude (bio) kaas
  • 2-3 eieren (1 ei p.p.)
  • 4-6 plakken parmaham of andere gedroogde ham

Zo maak je het:

1. Zet water op voor de eieren.
2. Mix alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak nog wat extra peper toe. Zet de avocado-yoghurtdressing apart.
3. Kook de eieren 6 minuten. Ze mogen wat zacht blijven.
4. Scheur of snij de kipfilet in stukjes, snijd de sla en cherrytomaatjes en snipper de ui. Doe dit allemaal in een grote (sla)bak.
5. Meng de avocado-yoghurtdressing hier doorheen.
6. Bak de (parma)ham. Leg op keukenpapier om uit te lekken en wat op te harden tot deze knapperig is.
7. Rasp of snijd de kaas in grove stukjes.
8. Verkruimel de (parma)ham over de salade. Strooi de kaas eroverheen, leg het eitje erop en klaar! 

Tip: mocht je grotere trek hebben, deze creamy, not so vegan, Ceasar salad is ook erg lekker met gepofte zoete aardappel uit le ovén.