• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

celebrations preparations; the after

Je hoeft deze blog niet te lezen om erachter te komen of het me wel of niet gelukt is om een maand lang geen suikers te eten. Dat kan ik je namelijk nu al meteen verklappen; totally NOT! En nu denk je waarschijnlijk, waarom verklap je dit nu al? Om die reden zou ik toch nog even blijven lezen. Mijn overwinning ligt ergens anders.

Producten met zo min mogelijk suikers

De challenge was moeilijk, heel moeilijk. Maar heeft me daarentegen wel een hele nieuwe bewustwording gegeven. Ik begon goed, dacht ik. De croissantjes, chocola en sojamelk met suikers werden als eerste uit mijn –bijna suikerloze- dieet geschrapt. Ook het brood ruilde ik gemakkelijk in voor meer groenten, salades en zaden crackers. Totdat ik begon met het lezen van etiketten. Het viel me op dat in de meest simpele producten suikers zitten. Ook al is het maar een paar gram, toch zitten suikers in vrijwel alle voedingsmiddelen verwerkt. Radeloos liep ik door de winkel met de gedachten dat ik bijna niets kan eten. Bijna werd ik boos van de gedachten dat een suikerverslaving onvermijdelijk is. En nu snap ik ook waarom we suikerloos eten minder lekker vinden. We zijn er namelijk zo gewend aan geraakt dat overal, maar dan ook overal suiker in zit. Ik laat de moed niet in mijn schoenen zakken en besluit de etiketten van dezelfde producten van verschillende merken met elkaar te vergelijken. Ik kom er al snel achter dat er in bijvoorbeeld glutenvrije producten veel meer suiker zit en dat biologische merken juist minder suikers bevatten. Maar hoe je het ook wendt of keert, bijna overal zit suiker in. Ik besluit mijn doel bij te stellen en ga opzoek naar producten met zo min mogelijk suikers.

Croissants en kaneelbroodjes in Parijs

In de derde week ga ik voor mijn werk naar Parijs. The battle is on met Laduree en een Boulangerie op elke hoek van de straat. De derde dag bezwijk ik voor een croissant, en alleen omdat er niets anders als ontbijt was (had ik maar eten voorbereid). De vierde dag ga ik helemaal onderuit wanneer ik ben uitgenodigd voor een ontbijt met Chanel. Ik besluit gewoon te genieten wanneer ik schuldbewust een grote hap neem van het kaneelbroodje met dikke suikerlaag. Ik kijk bijna scheel van zoetheid. Het lijkt wel alsof het zoete broodje nog zoeter is dan normaal. ‘S avonds lig ik in bed en slaap ik voor de tweede nacht onrustig. Zal het door de suikers komen? Zal mijn lichaam in 2 weken tijd al een beetje afgekicked zijn van de suikers?

Ik kies bewust

Al snel kom ik tot de conclusie dat suikerloos eten bijna niet haalbaar is. Zeker tijdens het reizen is het moeilijk om je aan een dieet te houden. Door het lezen van etiketten en het bewust kiezen van bijvoorbeeld merken kunnen we ons suiker inname zeker met 50% kunnen verlagen. Wat al een hele stap is!

De challenge heb ik niet volbracht, maar mijn bewustzijn is gegroeid. Suiker definitief uit mijn dieet schrappen is geen optie, maar met de juiste keuzes maak ik al een grote stap. Ik kies bewust en dat betekend ook dat ik soms gewoon geniet van een suikerbom, met alle gevolgen van dien…

Liefs,

Daniëlle Kempen
Fashion editor & sytlist Glamour