Colombiaanse huevo lunch
Wat te doen als je uitkijkt naar vakantie, maar dat op het moment een nogal onzeker onderwerp is? Kook dan een gerecht uit je favoriete vakantieland, of het land waar je voor het laatst geweest bent. Door de smaken en geuren uit dat land in je eigen keuken te brengen, waan je jezelf automatisch een beetje terug op die fijne plek. Voor dit gerecht een pannetje als souvenir uit Colombia, handig om ontbijt of lunch in te maken. Ps. huevo betekend ei in het spaans ;)
Dit heb je nodig voor 1 portie:
- 2 eieren
- 1 grote tomaat
- 1 avocado
- 1 kleine rode ui
- halve rode peper
- beetje peper en zout
- 1 limoen
- 3 rijstwafels
- hummus in de smaak die je lekker vind
Benodigdheden:
- Klein pannetje en anders een koekenpan
- snijplank
- 1 mesje
Bereiding eiermengsel
Snijd de tomaat in kleine blokjes en snipper de rode ui. Bak ze even aan in je pannetje en gooi er twee eieren bij. Snijd de helft van de avocado in reepjes en de andere helft in blokjes. Bekijk hier hoe je dit gemakkelijk doet. Gooi de blokjes avocado bij je eiermengsel in de pan. Gebruik je zout en pepermolen om je eiermengsel meer op smaak te brengen
Bereiding rijstwafels
Haal drie rijstwafels uit de verpakking en besmeer ze met hummus. Pak de halve avocado erbij die je nog niet gebruikt hebt en leg twee plakjes avocado op elke rijstwafel. Bestrooi met een snuf zout en peper
Variatie:Gebruik wat van het kruidenmengsel ‘Piccadillo’ van Jonnie Boer, geeft en nog meer Zuid-Amerikaanse smaak aan je gerechtje
Buen apetito!