• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

Shukshuka

Een recept dat perfect is voor voor ontbijt, lunch én avondeten? Dat komt niet vaak voor, tenzij het Shukshuka is. Je kan de groenten en hoeveelheid eieren altijd aanpassen naar waar jij behoefte aan hebt of wat je in je koelkast hebt liggen. Makkelijk, snel, voedzaam en vullend. Wat wil je nog meer?! 

Wil je meer van dit soort recepten? Volg dan coach & orthomoleculair diëtist Bodile via instagram @foodstuff.bo!

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 1 tl olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • scheutje balsamico
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 aubergine
  • 3 kleine of 2 grote zoete aardappels
  • snufje kurkuma, komijn, cayenne en tijm
  • 2-4 eieren (afhankelijk van je trek)
  • 1/2 lente-ui
  • 1/3e blok feta

Zo maak je het:

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Bak beiden in de olie. Voeg hier de tomatenblokjes en tomatenpuree aan toe. Laat even sudderen.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes. Voeg dit, samen met de kruiden, bij de tomatenprut. Doe er ook een scheutje balsamico bij, hierdoor wordt de tomatensaus wat zoeter.  Snijd de aubergine en aardappels in plakjes. En voeg toe aan het tomatenmengsel. Laat het geheel garen voor ±20 min.

Eenmaal gaar, maak je 2-4 kleine holletjes in het tomatenmengsel. In elk holletje breek je een eitje open. Laat de eieren stollen.

Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukjes en verbrokkel de feta. Als de eieren gaat zijn, haal je de pan van het vuur en maak je het gerecht af met lente-ui en feta. Ook lekker met wat brood om te dippen of wat extra peterselie of zonnebloempitjes eroverheen.

Tip: heb je wat over? Lekker als ontbijt the day after!