Kikkererwten pannenkoeken

Pancakes, pancakes, pancakes! Je zult dol zijn op deze gezonde kikkererwten pannenkoeken!

Kikkererwten, kleine peulvruchten die wereldwijd worden gewaardeerd, bieden aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Rijk aan vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen dragen kikkererwten bij aan een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij gewichtsbeheersing door een langdurig verzadigd gevoel. Ze bevatten ook complexe koolhydraten, wat resulteert in een stabiele bloedsuikerspiegel.

Daarnaast zijn kikkererwten een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, essentieel voor spierherstel en -groei. Ze bevatten foliumzuur, dat belangrijk is voor celregeneratie en het voorkomen van bloedarmoede. Bovendien dragen de antioxidanten in kikkererwten bij aan ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze bescherming bieden tegen chronische ziekten. Door hun veelzijdigheid zijn kikkererwten eenvoudig op te nemen in salades, stoofschotels en hummus, waardoor ze een smakelijke en voedzame toevoeging zijn aan een gebalanceerd dieet.

Dit heb je nodig (voor 12 kikkererwten pannenkoeken)

  • 250 gram kikkererwtenmeel
  • 350 gram havermelk (bijvoorbeeld die van Rude Health)
  • 50 gram gewassen spinazie (je kunt ook een geraspte rode biet of winterpeen gebruiken)
  • een klein bosje peterselie
  • schil van 1 biologische citroen
  • zeezout en peper
  • kokosolie of olijfolie om in te bakken

Kikkererwtenpannenkoekjes met room en bessen mooi opgediend.

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een blender en breng op smaak met zout en peper. Blend op hoge snelheid tot het een glad en dun pannenkoekbeslag is. Zet een koekenpan op het vuur en doe er een eetlepel olie in. Doe een beetje van het beslag in de pan en draai het beslag rond zodat de hele pan bedekt is. Bak een paar minuutjes, keer om en bak de andere kant ongeveer 30 tellen. Herhaal tot al je beslag op is. Eet ze allemaal op!

Recept van Rude Health. Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles