Kikkererwtensalade

Zin in een simpele en gezonde salade met kikkererwten? Probeer dan eens deze kikkererwtensalade. Lekker en gezond!

Dit heb je nodig

  • 100 gram kikkererwten
  • 3 lenteuitjes
  • 50 gram mais
  • 50 gram doperwten
  • handje cherrytomaten
  • handje verse basilicum
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl ahornsiroop
  • handje ongebrande amandelen

Kikkererwtensalade in een witte kom met tomaat, komkommer en dille.

Zo maak je het

1. Snijd de lente uitjes en de cherrytomaten in stukjes.
2. Doe de kikkererwten, lente uitjes, doperwten en cherrytomaatjes in een kom.
3. Meng de olijfolie, citroensap en ahornsiroop in een klein kommetje.
4. Meng de dressing door de kikkererwtensalade.
5. Hak de basilicumblaadjes fijn en strooi ze samen met de amandelen over de salade.

Over kikkererwten

Kikkererwten, ook wel bekend als kikkerbonen, zijn kleine, ronde peulvruchten die al duizenden jaren deel uitmaken van menselijke voeding. Deze veelzijdige leguminosen zijn niet alleen heerlijk, maar ook buitengewoon gezond. Hier zijn enkele redenen waarom kikkererwten een waardevolle toevoeging zijn aan je dieet.

Allereerst zijn kikkererwten een uitstekende bron van eiwitten, waardoor ze een ideale optie zijn voor vegetariërs en veganisten. Ze bevatten ook vezels, die de spijsvertering ondersteunen en helpen bij het handhaven van een gezond gewicht. Bovendien hebben kikkererwten een lage glycemische index, wat betekent dat ze langzame, stabiele energie leveren en kunnen bijdragen aan het beheersen van de bloedsuikerspiegel.

Kikkererwten zijn rijk aan verschillende belangrijke voedingsstoffen, zoals ijzer, magnesium, en vitamine B6, die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Ze kunnen het risico op hartaandoeningen verlagen, doordat ze het LDL-cholesterol verlagen en ontstekingen verminderen. Bovendien zijn kikkererwten veelzijdig en kunnen ze worden gebruikt in verschillende gerechten, van hummus tot curry’s, salades en soepen.

Kortom, kikkererwten zijn niet alleen lekker, maar ook een voedzame keuze die kan bijdragen aan een gezonder dieet en een gezondere levensstijl. Het toevoegen van deze peulvruchten aan je maaltijden kan aanzienlijke voordelen bieden voor je algehele welzijn.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles