Spruitjes uit de oven

Deze spruitjes uit de oven van coach Fleur bereid je met zoete aardappel en zongedroogde tomaatjes uit de oven. Heel eenvoudig, super snel en ook nog eens heerlijk.

Spruitjes, die kleine groene kooltjes die vaak als bijgerecht worden geserveerd, bieden niet alleen een unieke smaak maar ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K en vezels. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem, terwijl vitamine K essentieel is voor een gezonde bloedstolling en botgezondheid. De aanwezige vezels bevorderen een gezonde spijsvertering en dragen bij aan een verzadigd gevoel.

Spruitjes bevatten ook antioxidanten, zoals glucosinolaten, die bekend staan om hun potentieel beschermende effecten tegen bepaalde ziekten, waaronder kanker. Bovendien biedt het eten van spruitjes een goede bron van foliumzuur, dat belangrijk is voor celgroei en -reparatie.

Dit heb je nodig voor spruitjes uit de oven (voor twee personen)

  • 500 gram spruitjes
  • 2 zoete aardappelen
  • 8-10 zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • balsamico azijn & olijfolie

Prachtig gepresenteerde ovenschaal met geroosterde spruitjes.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de spruitjes schoon en snijd deze door de midden. Snijd daarna de zoete aardappelen in partjes, de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Plaats alles op een bakplaat en besprenkel met balsamico azijn & olijfolie (beide 2 eetlepels ongeveer). Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak en plaats het geheel daarna in de oven. Laat alles in 35 minuten garen (vergeet niet tussendoor 1-2x om te scheppen). Serveer daarna met edelgistvlokken en smullen maar!

Tip: Maak een extra portie voor de lunch de volgende dag. Ook koud is het heerlijk. 

Dit heerlijke recept komt van coach Fleur!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles