Vegan pasta pesto
Heb jij zin in een makkelijke, gezonde pasta? Deze vegan pasta pesto is gezond en lekker.
Dit heb je nodig (voor 3 à 4 personen)
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1 paprika
- 250 gram bladspinazie
- 20 olijven
- 1 blik artisjokharten
- 2 avocado’s
- 1 rode peper
- handje pompoenpitten
- 4 tomaten
- el pesto of een bosje verse basilicum
- 250 gram ongekookte (spliterwten)pasta
- naar smaak peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder
Zo maak je het
Snijd de ui en knoflook in stukjes. Verwarm in een hapjespan een beetje olijfolie, en fruit hierin de knoflook en ui. Kook de pasta volgens bereidingswijze. Snijd de courgette, paprika, artisjokharten, avocado, rode peper en tomaten in stukjes. Roerbak de courgette en paprika een paar minuten in de hapjespan, voeg daarna de artisjokharten, rode peper en kruiden naar smaak eraan toe. Als laatste de stukjes tomaat, avocado en verse spinazie (kort roerbakken).
Giet de pasta af en schep in een grote kom en meng samen met de pesto. Meng als laatste de groenten uit de hapjespan erbij met de pompoenpitten.
Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.