Vegan pasta pesto

Heb jij zin in een makkelijke, gezonde pasta? Deze vegan pasta pesto is gezond en lekker.

Vegan pasta pesto met avocado, spinazie en artisjokken is een verrukkelijke en voedzame variant op het klassieke Italiaanse gerecht. De romige rijkdom van avocado voegt een weelderige textuur toe aan de pestosaus, wat een bevredigend en zuivelvrij alternatief biedt. Spinazie draagt niet alleen bij aan levendige kleur, maar ook aan een overvloed aan vitaminen, mineralen en antioxidanten, waardoor het algehele voedingsprofiel van het gerecht wordt versterkt.

Artisjokken, met hun unieke smaak, brengen een hartige en lichtzure component in het geheel, wat goed samengaat met de romige avocado en kruidige pesto. De combinatie van deze verse, plantaardige ingrediënten resulteert in een pastagerecht dat zowel weelderig als gezond is.

De op avocado gebaseerde pesto is een krachtpatser van gezonde vetten, wat bijdraagt aan de gezondheid van het hart en een verzadigend element aan de maaltijd geeft. Deze veganistische pastakeuze voldoet niet alleen aan de voorkeuren van mensen met specifieke dieetwensen, maar laat ook de veelzijdigheid en creativiteit zien die mogelijk is in plantaardig koken. Het is een gerecht dat aantoont dat plantaardig eten zowel smaakvol als voedzaam kan zijn, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een heerlijk en gezond alternatief voor traditionele pastagerechten.

Dit heb je nodig (voor 3 à 4 personen)

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250 gram bladspinazie
  • 20 olijven
  • 1 blik artisjokharten
  • 2 avocado’s
  • 1 rode peper
  • handje pompoenpitten
  • 4 tomaten
  • el pesto of een bosje verse basilicum
  • 250 gram ongekookte (spliterwten)pasta
  • naar smaak peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder

Vegan pasta pesto op een bord met basilicum.

Zo maak je het

Snijd de ui en knoflook in stukjes. Verwarm in een hapjespan een beetje olijfolie, en fruit hierin de knoflook en ui. Kook de pasta volgens bereidingswijze. Snijd de courgette, paprika, artisjokharten, avocado, rode peper en tomaten in stukjes. Roerbak de courgette en paprika een paar minuten in de hapjespan, voeg daarna de artisjokharten, rode peper en kruiden naar smaak eraan toe.  Als laatste de stukjes tomaat, avocado en verse spinazie (kort roerbakken).

Giet de pasta af en schep in een grote kom en meng samen met de pesto. Meng als laatste de groenten uit de hapjespan erbij met de pompoenpitten.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles