• a
 • b
 • c
 • d
 • e
 • f
 • g
 • h
 • i
 • j
 • k
 • l
 • m
 • n
 • o
 • p
 • q
 • r
 • s
 • t
 • u
 • v
 • w
 • x
 • y
 • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

over bbb: een health boutique

bbb health boutique founders Esther, Inge en Alain wilden alledrie ruim tien jaar geleden dat er een totaalconcept zou komen op het gebied van body, food en mind. Een plek waar je laagdrempelig kan werken aan een gezonde leefstijl.

Een health boutique voor iedere vrouw

Ben jij al eens bij bbb geweest? bbb is voor iedere vrouw, voor iedere levensfase en voor iedere leeftijd. Je bent welkom om eens te komen kijken. Een proefles kun je hier gratis online inplannen. bbb heeft boutiques in Amsterdam (Jordaan & Amstel), Delft, Den Haag, Haarlem, Tilburg, Utrecht, 't Gooi, Den Bosch en Rotterdam!

Waarom is bbb een health boutique? 

Een health boutique is te herkennen aan de persoonlijke benadering en kleinschaligheid. Bij bbb is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Bij de warmtecabines is altijd een coach die kan helpen met de juiste uitvoering van de oefeningen. Bewegen in warmte is goed voor de doorbloeding, heeft een reinigende werking, is fijn voor de spieren en stimuleert de vetverbranding. Door onze holistische aanpak zal je beter voor jezelf gaan zorgen, gezonder gaan eten en meer tijd voor jezelf gaan vrijmaken. Dus of je nu gericht wilt bewegen, in de overgang zit, wilt afvallen, lichamelijke klachten hebt óf je fit(ter) wilt voelen; wij coachen je.

founders bbb health boutique

boutique fitness sportschool Amsterdam Jordaan Laren Gooi Tilburg Utrecht LeidenEsther de Brouwer wist tijdens haar studie psychologie al dat leefstijlverandering een aanpak nodig heeft op het gebied van body, food en mind. Na haar vervolgstudie cognitieve gedragstherapie kwam ze terecht in de zakelijk dienstverlening. Maar haar hart lag bij duurzame leefstijlverandering. Ze wilde dit graag aanbieden aan vrouwen in een veilige, fijne omgeving waar ze stapsgewijs aan hun gezondheid kunnen werken en waar haar andere passies sport en gezonde voeding ook een belangrijk onderdeel van zouden zijn. 
Door haar studies en haar ervaringen zag ze dat verandering start vanuit een juiste mindset met een holistische aanpak. Langzaam vormde zich een droom om een holistische gym, een boutique fitness sportschool, op te richten vanuit de belevingswereld van de vrouw.

Die droom werd werkelijkheid met de opening van studio's in Amsterdam en Utrecht in 2008. 
Esther heeft de afgelopen jaren verschillende mindfulness en meditatiecursussen gedaan en een opleiding yin yoga. Ze houdt van yoga en krachtoefeningen, maar de hot cabin blijft haar favoriet. 

Inge boutiek fitness leiden tilburg gooi amsterdam utrechtInge Bader (de zus van Esther) werkte na haar studie economie kort bij een van de ‘Big Five’ kantoren in Nederland. Ze zag al snel dat ze niet gelukkig zou worden van een kantoorbaan. Ze volgde een postdoc-studie journalistiek en werkte als financieel journalist bij verschillende persbureaus en dagbladen. Ze interviewde veel ceo’s van bedrijven, waardoor het zelf opzetten van een onderneming begon te kriebelen.
Toen ze rond haar 30e onverwachts in een depressie belandde, besloot ze de voorgeschreven anti-depressiva niet te nemen en wilde ze het op een andere manier oplossen. Ze ging hardlopen, mediteren en anders eten. Dat werkte enorm goed voor haar.  


Toen haar zus haar kort na deze moeilijke periode haar droom over boutique fitness vertelde, wilde ze meteen meedoen. Ook zij zag inmiddels door haar ervaring dat een stapsgewijze, holistische aanpak dé weg is naar duurzame leefstijlverandering. Bovendien wilde ze graag maatschappelijk verantwoord ondernemen en zag ze hoe belangrijk een fijne plek voor vrouwen is waar ze aan zichzelf kunnen werken op het gebied van body, food & mind. 
Nadat ze een aantal eigen studio’s hadden opgezet, heeft Inge zich ingezet om het concept toegankelijk te maken voor franchise. Op die manier kon worden samengewerkt met andere ondernemers en de persoonlijke aanpak van bbb health boutique worden gewaarborgd. 
Inge heeft een passie voor voeding & mindfulness en verschillende opleidingen/ cursussen gedaan. Puur, onbewerkt ‘echt’ eten evenals meditatie zijn belangrijk voor haar. Ze sport het liefst in de hot cabin, maar houdt ook van rennen & yoga. 

boetiek fitness amsterdam haarlem den boschAlain werkte na zijn studio fysiotherapie als manager bij verschillende grote sportschoolketens. Hij had een grote liefde voor de fitnessbranche maar vond de toenmalige sportscholen veel te massaal. Als fysiotherapeut zag hij hoe belangrijk gericht en functioneel trainen was. Personal trainers waren voor veel mensen te duur en de sportscholen te groot & onpersoonlijk. Hij schreef daarom een ondernemersplan voor een kleinschalige, gerichte sportschool met een paramedische tak. 
Esther en Inge trainden in de sportschool waar Alain manager was. Ze raakten met elkaar in gesprek en zagen overlap tussen hun ideeën. Het klikte en in de avonduren gingen ze kijken hoe ze hun plannen voor een fitness boutique konden samen brengen.

De plannen kwamen in een stroomversnelling toen er eind 2007 twee mooie studio’s vanwege een faillissement konden worden overgenomen. 
Alain is eerste aanspreekpunt voor de franchisenemers van bbb. Hij houdt zich dan ook bezig met inzichtelijk maken van de kwaliteit en resultaten van de boutiques. Ook houdt hij nieuwe ontwikkelingen in de gaten en kijkt hij of deze toepasbaar zijn binnen de organisatie. Zo is hij momenteel bezig met opzetten van een vegetarische suppletie-lijn.
Alain gelooft in de combinatie van trainen op maat met gezonde voeding en suppletie. Hij houdt van teamsporten én van sportieve uitdagingen, zo doet hij binnenkort mee aan de Iron-man. 

Hoe het allemaal begon

De zussen zijn opgegroeid in een ondernemersgezin. Het trainen in warmte kennen ze al ruim dertig jaar. Hun moeder Charlotte was eigenaresse van twee warmtecabine studio’s. Jarenlang hebben ze hier als coach gewerkt en de voordelen van het trainen in warmte bij vrouwen gezien. Vrouwen behaalden niet alleen hun gewichtsdoelstellingen, ook lichamelijke klachten werden minder en het sauna-effect zorgde voor een diepe ontspanning. Bovendien hebben ze door hun ruime ervaring ondervonden dat gezondheid een holistisch begrip is. Het start bij de juiste mindset en body, food en mind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is bbb een sportschool waar je continu wordt gecoacht.

boetiek fitness voor vrouwen

 

Visie boutique fitness

Samen met Alain deelden zij het geloof dat echte leefstijlverandering alleen mogelijk is door aandacht te geven aan body, food & mind. Ze ontwikkelden een concept met vijf kernwaarden:

 • holistisch
 • duurzaam
 • vernieuwend
 • persoonlijk 
 • veilig

Vanuit deze waarden is een omgeving gevormd waarin vrouwen op een laagdrempelige manier continu aan leefstijldoelen kunnen werken. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat motivatie grillig is en dat verandering stapsgewijs ontstaat. Bij bbb kan je zelfstandig trainen en werken aan je gezondheid. Maar als het even wat minder gaat, dan staat er meteen een coach klaar om te sparren over je motivatie, voedingsgewoontes of beweegplan. Bovendien ontwikkelden ze in hun fitness boutiques verschillende programma's voor verschillende levensfases van vrouwen zoals zwangerschap en de menopauze. 

Achtergrond bbb health boutique 

bbb health boutique is opgericht in 2008. De 3 b’s refereren naar de 3 pijlers: body, food & mind. Letterlijk staat bbb voor inner beauty, body workouts, lifestyle balance. De 3 pijlers zijn verweven in alle 3 de b’s. Zoals body, food & mind met elkaar verweven zijn.

De eerste b – inner beauty – is het beginpunt, immers iedere vrouw is mooi! Door gezonde voeding (eet je mooi), sporten op een fijne manier en werken aan je leefstijl door bijvoorbeeld meditatie, yoga en mindfulness werk je aan je innerlijke schoonheid. De middelste b – body workouts – is de spil van bbb, het refereert vooral naar het trainen van je lichaam én de plaats waar je dat doet, een fijne omgeving met professionele coaches, die ook coachen op voeding en leefstijl. De laatste b – lifestyle balance – maakt de cirkel rond. Een leefstijl in balans, is een leefstijl met de juiste mindset. Gezondheid voor planeet en mens. Door coaching is die leefstijl te bereiken en vol te houden. Zo haal je het mooiste uit jezelf!

En bbb is daarnaast een knipoog naar de vrouwelijke spiergroepen: buik, billen en benen. Die kun je bij bbb op een mooie manier shapen. Het meest populaire lesje is de bbb30, waarbij buik, billen en benen worden getraind.

 

Bewegen in de hot cabin 

Bewegen in een warmtecabine is ontwikkeld in de jaren 80 in Zwitserland. Zwitserse therapeuten ontwikkelden deze doelgerichte methode (de zogenoemde Thermo Fysische Methode) om te sporten voor vrouwen, onder meer om af te vallen. Het was eigenlijk een soort antwoord op de op spieropbouw gerichte mannelijke gyms in die tijd. Deze Zwitserse methode was meer gericht op vrouwen en shapen. De warmte zorgt voor toename van energieverbruik en stimuleert de vetverbranding.

bbb is women only. Van origine is bewegen in een warmtecabine ontwikkeld voor vrouwen en bbb heeft daarop het concept verder ontwikkeld. Zo zijn de beweegprogramma's in de cabine op maat gemaakt voor vrouwen en zijn er speciale programma's voor bijvoorbeeld vrouwen die zwanger zijn, nét bevallen of in de menopauze zitten. Bovendien vinden veel vrouwen het een fijn en veilig gevoel om te bewegen in een studio die is opgericht vanuit de belevingswereld van de vrouw. Nieuwsgierig? Een proefles kun je hier gratis online inplannen.