Over bbb health boutique

De twee zussen Esther en Inge wilden ruim tien jaar geleden een fijne plek creëren waar jij als vrouw veilig aan persoonlijke groei kunt werken. Jezelf kan laten bloeien, groeien en volop laten stralen.

Ze wilden dat er een totaalconcept zou komen op het gebied van body, food en mind. Een plek waar vrouwen laagdrempelig konden werken aan een gezonde leefstijl. Voordat de term ‘boutique fitness’ bestond en je woorden als ‘holistisch’ nog nauwelijks hoorde, startten ze een kleine en persoonlijke health boutique.

Een health boutique voor iedere vrouw

Ben jij al eens bij bbb geweest? bbb is voor iedere vrouw, voor iedere levensfase en voor iedere leeftijd. Je bent welkom om eens te komen kijken, een proefles is gratis en vrijblijvend. bbb heeft boutiques in Amsterdam (Jordaan & Amstel), Delft, Den Haag, Haarlem, Tilburg, Utrecht, Den Bosch en Rotterdam!

Waarom is bbb een health boutique?

Een health boutique is te herkennen aan de persoonlijke benadering en kleinschaligheid. Bij bbb is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Door onze holistische aanpak zal je bovendien beter voor jezelf gaan zorgen, gezonder gaan eten en meer tijd voor jezelf gaan vrijmaken. Dus of je nu gericht wilt bewegen, in de overgang zit, wilt afvallen, lichamelijke klachten hebt óf je fit(ter) wilt voelen; wij coachen je naar een gezonde(re) versie.

Oprichters Esther en Inge zitten samen te praten op een bankje bij bbb health boutique, een holistische sportschool voor vrouwen in Amsterdam en Utrecht.

Background

bbb staat voor inner beauty, body workouts, lifestyle balance.

De 3 pijlers van bbb zijn verweven in alle 3 de b’s. Zoals body, food & mind met elkaar verweven zijn. De eerste b – inner beauty – is het beginpunt, immers iedere vrouw is mooi! De middelste b – body workouts – is de spil van bbb, het refereert vooral naar het trainen van je lichaam én de plaats waar je dat doet, een fijne omgeving met professionele coaches. De laatste b – lifestyle balance – maakt de cirkel rond. Een leefstijl in balans, is een leefstijl met de juiste mindset.

Founders

We stellen de founders van bbb health boutique even voor. Inge & Esther zijn twee zussen die opgegroeid zijn in een ondernemersgezin.

Over Esther

Esther wist tijdens haar studie psychologie al dat leefstijlverandering een aanpak nodig heeft op het gebied van body, food en mind. Na haar vervolgstudie cognitieve gedragstherapie kwam ze terecht in de zakelijk dienstverlening. Maar haar hart lag bij duurzame leefstijlverandering. Ze wilde dit graag aanbieden aan vrouwen in een veilige, fijne omgeving waar ze stapsgewijs aan hun gezondheid kunnen werken en waar haar andere passies sport en gezonde voeding ook een belangrijk onderdeel van zouden zijn. Door haar studies en haar ervaringen zag ze dat verandering start vanuit een juiste mindset met een holistische aanpak. Langzaam vormde zich een droom om een holistische gym, een boutique fitness sportschool, op te richten vanuit de belevingswereld van de vrouw.

Oprichters Esther en Inge staan samen te praten in de groepsleszaal bij bbb health boutique, een holistische sportschool voor vrouwen in Amsterdam en Utrecht.

Die droom werd werkelijkheid met de opening van studio’s in Amsterdam en Utrecht in 2008. Esther heeft de afgelopen jaren verschillende mindfulness en meditatiecursussen gedaan en een opleiding yin yoga. Ze houdt van yoga en krachtoefeningen, maar de hot cabin blijft haar favoriet.

Over Inge

Inge (de zus van Esther) werkte na haar studie economie kort bij een van de ‘Big Five’ kantoren in Nederland. Ze zag al snel dat ze niet gelukkig zou worden van een kantoorbaan. Ze volgde een postdoc-studie journalistiek en werkte als financieel journalist bij verschillende persbureaus en dagbladen. Inge interviewde veel ceo’s van bedrijven, waardoor het zelf opzetten van een onderneming begon te kriebelen. Toen ze rond haar 30e onverwachts in een depressie belandde, besloot ze de voorgeschreven anti-depressiva niet te nemen en wilde ze het op een andere manier oplossen. Ze ging hardlopen, mediteren en anders eten. Dat werkte enorm goed voor haar.

Toen haar zus haar kort na deze moeilijke periode haar droom over een holitistic gym vertelde, wilde ze meteen meedoen. Ook zij zag inmiddels door haar ervaring dat een stapsgewijze, holistische aanpak dé weg is naar duurzame leefstijlverandering. Bovendien wilde ze graag maatschappelijk verantwoord ondernemen en zag ze hoe belangrijk een fijne plek voor vrouwen is waar ze aan zichzelf kunnen werken op het gebied van body, food & mind.

Nadat ze een aantal eigen studio’s hadden opgezet, heeft Inge zich ingezet om het concept toegankelijk te maken voor andere ondernemers en de persoonlijke aanpak van bbb health boutique kon worden gewaarborgd. Inge heeft een passie voor voeding & mindfulness en verschillende opleidingen/cursussen gedaan. Puur, onbewerkt ‘echt’ eten evenals meditatie zijn belangrijk voor haar. Ze sport het liefst in de hot cabin, maar houdt ook van rennen, Pilates & yoga. Inge heeft een halve marathon gerend en droomt ervan nog een keer een hele marathon te lopen. Ze heeft een opleiding Ashtanga yoga en Pilates gedaan.

Oprichters Esther en Inge zitten samen op een bankje hun boek te lezen bij bbb health boutique, een holistische sportschool voor vrouwen in Amsterdam en Utrecht.

Hoe het begon

De zussen zijn opgegroeid in een ondernemersgezin. Het trainen in warmte kennen ze al ruim dertig jaar. Hun moeder Charlotte was eigenaresse van twee warmtecabine studio’s. Jarenlang hebben ze hier als coach gewerkt en de voordelen van het trainen in warmte bij vrouwen gezien. Bovendien hebben ze door hun ruime ervaring ondervonden dat gezondheid een holistisch begrip is. Het start bij de juiste mindset en body, food en mind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is bbb een sportschool waar je continu wordt gecoacht.

Visie

Kernwaarden

Zij deelden het geloof dat echte leefstijlverandering alleen mogelijk is door aandacht te geven aan body, food & mind. Ze ontwikkelden een concept met vijf kernwaarden:

holistisch

duurzaam

vernieuwend

persoonlijk

veilig

Vanuit deze waarden is een omgeving gevormd waarin vrouwen op een laagdrempelige manier continu aan leefstijldoelen kunnen werken. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat motivatie grillig is en dat verandering stapsgewijs ontstaat. Bij bbb kan je zelfstandig trainen en werken aan je gezondheid. Maar als het even wat minder gaat, dan staat er meteen een coach klaar om te sparren over je motivatie, voedingsgewoontes of beweegplan. Bovendien ontwikkelden ze verschillende programma’s voor verschillende levensfases van vrouwen zoals zwangerschap en de menopauze.

Vrouwen doen een workout in de warmtecabines bij bbb health boutique in Amsterdam Jordaan.

Bewegen in de hot cabin

Bewegen in een warmtecabine is ontwikkeld in de jaren 80 in Zwitserland. Zwitserse therapeuten ontwikkelden deze doelgerichte methode (de zogenoemde Thermo Fysische Methode) om te sporten voor vrouwen, onder meer om af te vallen. Het was eigenlijk een soort antwoord op de op spieropbouw gerichte mannelijke gyms in die tijd. Deze Zwitserse methode was meer gericht op vrouwen en shapen. De warmte zorgt voor toename van energieverbruik en stimuleert de vetverbranding.

Women only

bbb is women only. Van origine is bewegen in een warmtecabine ontwikkeld voor vrouwen en bbb heeft daarop het concept verder ontwikkeld. Zo zijn de beweegprogramma’s in de cabine op maat gemaakt voor vrouwen en zijn er speciale programma’s voor bijvoorbeeld vrouwen die zwanger zijn, nét bevallen of in de menopauze zitten. Bovendien vinden veel vrouwen het een fijn en veilig gevoel om te bewegen in een studio die is opgericht vanuit de belevingswereld van de vrouw. Nieuwsgierig? Een proefles kun je hier gratis online inplannen.

Wil je meer weten over leefstijl? Esther en Inge hebben een boek geschreven dat onder meer te koop is via Bol.com.

Boek een proefles