Sporten in de overgang

Wist jij al dat het belangrijk is om te sporten tijdens de overgang? Het is een goede manier om op gewicht te blijven en je kunt er ook opvliegers mee verminderen.

Wij hebben drie voordelen voor je op een rijtje gezet en we geven je nog een super fijne tip cadeau.

Sporten tijdens de overgang tegen hart- en vaatziekten

Wist je al dat sporten zorgt voor een betere bloedcirculatie? Dat wil zeggen dat sporten tijdens de overgang zorgt voor een verbeterde hartcapaciteit en het vermindert de druk op het hart. Dat zijn natuurlijk super fijne voordelen. Ben je van plan om je cholesterol te verlagen? Ook dan is sporten een super goede oplossing, want het gaat hart- en vaatziekten tegen.
Vrouw sport in de warmte cabine bij bbb. De holistische sportschool met coaching op het gebied van body, food en mind.

Minder last van gewrichten door sporten tijdens de overgang

Veel vrouwen hebben tijdens de overgang last van gewrichtspijn en spierpijn. Dat komt omdat de vochtigheid afneemt en hierdoor schuren je gewrichten sneller over elkaar heen. De laagjes die je gewrichten hiertegen beschermen worden steeds dunner en dat zorgt voor pijn. Gelukkig kun je hier iets aan doen; sporten.

Door krachtoefeningen te doen als je gaat sporten tijdens de overgang maak je je spieren en gewrichten een stuk sterker. Dit zal ervoor zorgen dat je minder last hebt van gewrichtspijn.

Verminderen van opvliegers

Een van de meest voorkomende symptomen van de overgang zijn opvliegers. Maar gelukkig kun je opvliegers ook makkelijk verminderen én je kan zelfs opvliegers voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat je je lichaamstemperatuur beter kunt regelen als je regelmatig sport. Wanneer je vier tot vijf keer per week gaat sporten verminderen je opvliegers zelfs tot zestig procent. Dat is nog eens een fijn nieuwtje.

Na het lezen van de voordelen van sporten tijdens de overgang is de drempel om naar de sportschool te gaan wat lager geworden. Wil je nog meer motivatie? Dan hebben wij een hele fijne tip cadeau!

Groep vrouwen sport in de warmtcabine bij bbb healthboutique. De sportschool met coaching op het gebied van body, food en mind.

Sporten in een hot cabin tijdens de overgang

Heb je al gehoord van het sporten in een hot cabin? Hierbij ga je sporten in een lekker warme cabine, en het heeft ook nog eens veel voordelen. De warmte is goed voor de doorbloeding, heeft een reinigende werking en het stimuleert de vetverbranding. Uit verschillende studies blijkt dat vrouwen die sporten tijdens de overgang, de helft minder opvliegers hebben.

Vooral als je lekker zweet tijdens het sporten. Dat lukt zeker in een hot cabin! Wil jij ook in een hot cabin sporten tijdens de overgang? Maak dan een afspraak voor een proefles.

Wordt fit en sterk bij bbb health boutique. De gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles