Vrouwen & kracht: StrongHer

Steeds meer vrouwen ontdekken de kracht van krachttraining, en dat is niet zonder reden. Waar krachttraining vroeger vooral werd geassocieerd met mannen en bodybuilding, omarmen vrouwen nu steeds vaker dit type training als een middel om sterker, gezonder en zelfverzekerder te worden. Krachttraining biedt namelijk niet alleen fysieke voordelen, zoals spieropbouw en vetverbranding, maar heeft ook een enorm positieve impact op je mentale welzijn. Bij bbb health boutique hebben we dit volledig omarmd met ons exclusieve StrongHer programma, speciaal ontwikkeld voor vrouwen die een krachtiger lichaam én meer zelfvertrouwen willen opbouwen.

Wat is het StrongHer Programma?

Het StrongHer programma is een zes maanden durend traject waarin je werkt aan krachtopbouw door middel van progressieve workouts. Elke zes weken werk je samen in een groep onder begeleiding van deskundige coaches, met een focus op drie hoofdgebieden:

  • Benen & billen: Krachtige benen en stevige billen zorgen niet alleen voor een mooi gevormd onderlichaam, maar helpen je ook bij dagelijkse bewegingen.
  • Core strength: Een sterke core is essentieel voor je algehele stabiliteit en houding.
  • Bovenlichaam: Spieropbouw in je armen, schouders en rug geeft je een evenwichtig en sterk lichaam.

Vrouw sport bij bbb health boutique tijdens een StrongHer les.

Elke trainingssessie duurt 50 minuten en maakt gebruik van materialen zoals dumbbells, kettlebells, booty-banden en elastieken. De oefeningen worden uitgevoerd op de mat, waarbij de weerstand en intensiteit stapsgewijs worden verhoogd om je spieren te blijven uitdagen en sterker te maken.

Krachttraining voor vrouwen: de voordelen

Vrouwen die aan krachttraining doen, ervaren tal van voordelen. Het helpt niet alleen om vet te verbranden en spieren op te bouwen, maar ook om je botten te versterken. Dit is belangrijk naarmate je ouder wordt. Daarnaast bevordert het je mentale gezondheid door stress te verminderen en zelfvertrouwen op te bouwen. De angst om “te gespierd” te worden is gelukkig steeds meer achterhaald – krachttraining maakt je sterk en fit, zonder dat je er onbedoeld een bodybuilder-uiterlijk aan overhoudt.

Bij bbb health boutique begrijpen we dat krachttraining meer is dan alleen fysieke inspanning. Het is een manier om je zowel fysiek als mentaal sterker te voelen. Daarom bevat het StrongHer programma niet alleen een fysiek trainingsprogramma, maar ook een op maat gemaakt voedingsplan voor spieropbouw en herstel, samengesteld door onze coach en diëtiste Theresia. Bovendien besteden we aandacht aan mentale coaching om je mindset net zo sterk te maken als je lichaam.

Het StrongHer programma is dé manier om je lichaam te versterken en je fitnessdoelen te bereiken. Train in een ondersteunende groep, werk aan je kracht, en ontdek hoe krachttraining je leven kan veranderen.

Wordt fit en sterk bij bbb health boutique. De gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles