Linzen spinaziesalade

Een rijk gevulde salade van babyspinazie, groene asperges, avocado, linzen en kerstomaatjes. Iedereen houdt van deze linzen spinaziesalade!

De linzen en spinazie salade vormt een voedzame en smaakvolle combinatie die niet alleen een lust voor de smaakpapillen is, maar ook bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Linzen, rijk aan eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen, voegen niet alleen een hartige textuur toe aan de salade, maar leveren ook langdurige energie en ondersteunen een verzadigd gevoel.

Spinazie, een groenbladige superfood, verrijkt de salade met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze bladgroente draagt bij aan een sterk immuunsysteem, gezonde botten en een heldere huid.

De salade kan verder worden opgevrolijkt met toevoegingen zoals cherrytomaatjes, komkommer, feta of noten, waardoor niet alleen de smaak diversifieert, maar ook de voedingswaarde wordt versterkt. Een lichte dressing op basis van olijfolie en citroensap kan de smaken complementeren zonder afbreuk te doen aan de gezondheidsvoordelen.

De linzen en spinazie salade is niet alleen een bevredigende maaltijd op zichzelf, maar kan ook dienen als een voedzame bijgerecht bij verschillende gerechten. Met een mix van eiwitten, vezels en micronutriënten belichaamt deze salade een smaakvolle en evenwichtige benadering van gezonde voeding.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 1 blik of glazen pot met linzen
  • 2 flinke handen babyspinazie
  • 1 avocado
  • bakje cherrytomaatjes
  • bakje groene kleine asperges
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • flinke hand verse basilicum
  • zout en peper

Linzenspinaziesalade geserveerd in een kom met tomaten en groenten op de achtergrond.

Zo maak je het

Spoel de linzen goed af onder koud water. Was alle andere groenten grondig. Zet een pannetje water op het vuur, voeg zodra het kookt de asperges toe (even de uiteinden eraf snijden) en laat 3 minuten koken. Voeg de linzen met de spinazie samen in een kom, halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in reepjes/stukjes en voeg allebei toe. Haal de asperges van het vuur spoel af onder koud water en voeg (zonder dat al het water meegaat) de asperges ook toe. Meng alles met elkaar en maak op smaak met de olie, basilicum, sesamzaadjes en wat zout en peper. Eet smakelijk!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles