Zoete aardappel noodles met Teriyaki spruitjes
Heb je wel eens noedels van zoete aardappelen gegeten? Ze zijn supergemakkelijk te bereiden, heerlijk en zeer voedzaam. In dit recept combineren wij zoete aardappel noodles met teriyaki spruitjes.
Dit heb je nodig voor zoete aardappel noodles met Teriyaki spruitjes
- 4 zoete aardappelen
- 200 gram gemengde paddestoelen
- 350 gram spruitjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml sojasaus
- 1 cm verse gember
- 2 el sesamzaad
- handje verse koriander
- chilipeper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het kontje en de buitenste schil van de spruitjes. Halveer ze. Doe ze in een kom en voeg de sojasaus, 1 gehakt teentje knoflook , de geraspte gember en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met chilipeper en roer om. Verdeel de spruitjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze in 20 minuten gaar in de oven. Roer tussentijds om.
Schil de zoete aardappelen. Maak er met de spiralizer mooie lange slierten van. Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje. Snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een beetje olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee. Voeg de zoete aardappel noodles toe en schep het geheel gedurende 5 minuten om.
Verdeel de spruitjes plus het bakvocht over de noodles. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan. Garneer de noodles met het sesamzaad en de koriander.
Recept uit Paulines Keuken. Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.