Blijf fit: de beste sporten voor 50-plussers

Als je ouder wordt, kan de zin om te bewegen afnemen. Je hebt misschien minder energie en je voelt je soms minder fijn. Juist daarom is het na je vijftigste extra belangrijk om in beweging te blijven en je spieren en gewrichten soepel te houden. Maar welke sporten kun je het beste doen als je de 50 bent gepasseerd? Welke sporten kun je doen zonder risico op blessures?

Heb je (vrijwel) nooit gesport? Geen probleem, het is nooit te laat om te beginnen. Bij bbb bieden we sporten die perfect zijn voor alle 50-plussers, of je nu beginner bent of juist gevorderd:

1. Krachttraining

Krachttraining is een ideale sport voor 50-plussers. Door spierkracht op te bouwen en te onderhouden, loop je minder kans op blessures. Daarnaast helpt het je om dagelijkse bewegingen en klusjes te blijven doen, zoals het tillen van boodschappen en het werken in de tuin.

Twee tot drie keer krachttraining in de week kan wonderen doen: het compenseert progressief spierverlies en houdt de botten sterk. De sterkste aanbeveling voor vrouwen in de menopauze, is daarom ook krachttraining.

Een vrouw in de overgang is een kracht workout aan het doen bij bbb health boutique Amsterdam.

Tips voor krachttraining:

  • Begin met lichaamsgewichtsoefeningen.
  • Bouw langzaam maar zeker de gewichten op.
  • Focus op het correct uitvoeren van de oefeningen om blessures te voorkomen.

Je zult je steeds sterker voelen. We hebben bij bbb zowel kracht-lessen in de zaal als in de cabine: bbb power. Of doe tijdens een personal workout je eigen kracht-programma. Onze coaches helpen je graag!

2. Yoga

Als het gaat om het soepel houden van je lijf, is er geen betere sport dan yoga. Je kan het bij bbb zowel in de cabine doen als in de zaal! Hier lees je meer over onze lessen.

Voordelen van yoga:

  • Het traint zowel kracht als mobiliteit en balans.
  • Yoga helpt bij het verminderen van stress en bevordert ontspanning.
  • Het is geschikt voor alle niveaus en kan worden aangepast aan je eigen tempo.

3. Iedere sport die je blij maakt

Tot slot, het meest belangrijke: blijf vooral doen wat je leuk vindt. Of het nou pilates, yoga of krachttraining is, gewoon lekker blijven bewegen!

Waarom plezier belangrijk is:

  • Bewegen kan wonderen doen voor je mentale gezondheid – als je er plezier in hebt.
  • Het draagt bij aan een goed humeur.
  • Een sport doen die je echt leuk vindt, motiveert je om te blijven bewegen.

Blijf actief, ontdek nieuwe interesses en geniet van elke beweging. Je gezondheid en welzijn zullen je dankbaar zijn!

Extra voordeel: bewegen in warmte

Uniek bij bbb is dat je kan trainen in een hot cabin: een effectieve en fijne workout. De warmte zorgt dat trainen extra ontspannend is, het stimuleert de vetverbranding stimuleert en er is vrijwel geen risico op blessures.

Je vindt ons in Amsterdam (Jordaan & Amstel), Delft, Den Haag, Haarlem, Tilburg, Utrecht, Rotterdam & Den Bosch. Bekijk hier de info per boutique en boek een gratis hot cabin proefles!

Wordt fit en sterk bij bbb health boutique. De gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles