Onze hot cabin workouts

Trainen bij bbb is op maat en onder begeleiding van een coach. Uniek bij bbb is dat je kan trainen in een hot cabin: een effectieve en fijne workout. Naast de hot cabin workouts bieden we lessen in de zaal: TRX, yoga, Pilates, Power en barre.

Hieronder vind je de verschillende hot cabin workouts.

Wat zijn de voordelen van de hot cabin workouts?

  • Verminderen van stress.
  • Verbeteren van de flexibiliteit.
  • Betere cardiotraining en calorieverbranding.
  • Beter slapen.
  • Een warming-up is overbodig. In 30 minuten ben je klaar.
  • Warmte heeft een reinigende werking.
  • Weinig tot geen risico’s op blessures.
  • Bewegen in warmte stimuleert de vetverbranding.
  • Verbeteren van de doorbloeding.
  • Zeker niet onbelangrijk: we weten uit ervaring dat veel vrouwen liggend sporten in warmte ontspannend én heel erg fijn vinden!

workout bbb30, balance, amsterdam, utrecht
bbb30

Deze workout geeft alles wat je nodig hebt in 30 minuten! Op leuke hits motiveren de coaches je om intensieve en spierversterkende oefeningen te doen voor benen, billen en buik. Dit is de favoriete workout van veel van onze leden, omdat je binnen 30 minuten totaal bezweet en voldaan uit de cabine komt.

Balance

Dit is een heerlijke hot cabin les waarin alle spiergroepen aan bod komen. Op speelse en positieve wijze motiveren de coaches je om alles eruit te halen wat erin zit. Hard werken wordt beloond! We eindigen met een ontspannende stretch en meditatie. Een heerlijke les voor body & mind. Deze les duurt iets langer dan andere hot cabin workouts, namelijk 45 minuten.

bbb power

In deze les werken we onder meer met de weerstanden in de cabine, dumbells en kettlebells. Verschillende zones komen aan bod. In deze training werken we aan het vergroten van spiermassa en het uithoudingsvermogen van spieren. Daarnaast kan het bijdragen aan de explosieve kracht en helpt het bij het versterken van je pezen en botten.

Hot cabin yoga

Deze yogales bestaat uit een reeks vloeiende en statische houdingen in de cabine. De oefeningen worden verantwoord opgebouwd en gecontroleerd uitgevoerd. Het is een rustige les voor alle levels. Doordat de houdingen in de hot cabin worden uitgevoerd wordt je flexibiliteit vergroot en versoepel je spieren en gewrichten. Bovendien stimuleer je de doorbloeding en vetverbranding.

Hot Pilates

Pilates is een bewegingsmethode waarbij gecontroleerde bewegingen centraal staan. Het is vooral gericht op het versterken en flexibeler maken van je core. Dit omvat je buikspieren, lage rugspieren, bekkenbodemspieren, bilspieren en de spieren rondom je heupen. Lichamelijke klachten worden voorkomen en kunnen zelfs verdwijnen door deze geconcentreerde en rustige manier van trainen. Bij Pilates werken body & mind samen om fysieke en mentale balans te creëren. Pilates is geschikt als je fit bent, maar ook als je klachten of beperkingen hebt. Door Pilates uit te voeren in de hot cabin worden de vetverbranding en doorbloeding extra gestimuleerd!

Hot HIIT

Deze full body workout van 30 minuten is gebaseerd op cardio- en krachtoefeningen in een tijdsinterval, afgewisseld met korte pauzes van actief herstel en rust. Doordat je bij deze workout korte intensieve oefeningen achter elkaar doet stimuleert dit je verbranding zelfs tot 48 uur na je workout! Tijdens zo’n intensieve workout put jij je lichaam uit waardoor je lichaam harder moet werken om de zuurstofvoorraad weer op peil te krijgen. Door een HIIT te volgen in de hot cabin geef je je verbranding nog een extra boost! Je energieverbruik neemt toe in een warme omgeving.

Personal hot cabin workouts

Dit is misschien wel het meest unieke aan bbb. Het trainen op maat in de hot cabin. Op basis van jouw foundation, meting en doelen krijg je een persoonlijk sportprogramma. Deze personal workout bestaat uit oefeningen die passen bij jouw wensen en lichamelijke mogelijkheden. Dus als je bijvoorbeeld vooral buik en taille wilt shapen dan bestaat jouw personal workout voornamelijk uit coreversterkende oefeningen. Maar ook als je heupen, binnenkant benen, billen of triceps wilt trainen. Alle combinaties van spiergroepen zijn mogelijk.

Als je bijvoorbeeld sterker wilt worden of spiermassa wilt opbouwen kan je kiezen voor een kracht programma in de cabine. We houden natuurlijk rekening met eventuele lichamelijk klachten en passen indien nodig je workout aan. Ook kan je als personal workout kiezen voor Pilates, HIIT of een yoga programma. Zo train je precies op de manier die jij prettig vindt.

Ben je zwanger? We hebben programma’s voor iedere fase van je zwangerschap en speciale programma’s voor na de bevalling. Heb je heel veel lichamelijke klachten? Dan stellen we een personal workout samen puur op de revalidatie van je lichaam. Je kan dus eigenlijk altijd bij ons terecht! Je traint op je eigen niveau en bouwt in je eigen tempo op.

Bring your baby

Vlak na je bevalling is het vaak moeilijk om tijd te vinden om te sporten. bbb heeft daarom dit speciale uurtje voor moeder en kind. Huilen mag, evenals (borst)voeden en verschonen! bbb biedt programma’s aan die vanaf 6 weken na de bevalling op verantwoorde wijze kunnen worden uitgevoerd. De bbb mama workout bestaat uit gerichte oefeningen in hot cabin gericht op herstel van het lichaam en het shapen van je lichaam.

By yourself

Tijdens de bbb by yourself kan je op bepaalde tijdstippen trainen zonder begeleiding van een bbb coach. Deze uurtjes zijn niet geschikt voor nieuwe leden, aangezien je de oefeningen dan goed met kennen.

On the mat

‘On the mat’ is niet echt een les. Sommige hot cabin lessen zijn erg populair. Voor die lessen is er de optie om mee te doen ‘on te mat’, dus naast de cabines en met enkelgewichten & dumbells. Als er toch een plekje vrij is in de cabine, is die plaats natuurlijk voor jou.

onze workouts zaal circuit trx

Verder bieden we naast onze hot cabin workouts verschillende zaallessen om te werken aan kracht, conditie en lenigheid voor de beste balans. Hier vind je een overzicht van al onze zaallessen.

Pilates

bbb biedt pilates aan in de hot cabin en in de zaal. Pilates is een bewegingsmethode waarbij gecontroleerde bewegingen centraal staan. Het is vooral gericht op het versterken en flexibeler maken van je core. Dit omvat je buikspieren, lage rugspieren, bekkenbodemspieren, bilspieren en de spieren rondom je heupen. Lichamelijke klachten worden voorkomen en kunnen zelfs verdwijnen door deze geconcentreerde en rustige manier van trainen. Bij pilates werken body & mind samen om fysieke en mentale balans te creëren. Pilates is het meest geschikt van al onze zaallessen als je fit bent, maar ook als je klachten of beperkingen hebt.

TRX

Tijdens deze training van 30 minuten werk je vooral met je eigen lichaamsgewicht. Trainen met een TRX doet een beroep op kracht en stabiliteit in de core. Je traint spieren niet afzonderlijk, maar in ketens, waarbij de buik en onderrug de kern van de beweging vormen. De TRX oefeningen worden afgewisseld met cardio en kracht-oefeningen in de vorm van een circuit. De TRX workouts zijn de meest populaire zaallessen om te werken aan kracht en stabiliteit.

Bootcamp

Tijdens de zomerperiode verzorgen we buiten bootcamps. Bootcamp is een fitness workout waarbij je conditie wordt verbeterd en je spieren worden verstevigd. Cardio en kracht oefeningen worden uitgevoerd met behulp van bankjes, bomen en andere attributen. De trainingen worden gegeven in stadsparken in de buurt van jouw health boutique. Check het rooster voor de locatie.

Power

Deze krachttraining is een groepsles die plaatsvindt binnen én buiten de cabine. In de les werken we onder andere met de weerstanden in de cabine, dumbells en kettlebells. De oefeningen worden uitgevoerd in setjes van 2/3 x 10, met steeds korte rustpauzes. Verschillende zones komen aan bod. In deze training werken we aan het vergroten van spiermassa en het uithoudingsvermogen van spieren. Daarnaast kan het bijdragen aan de explosieve kracht en helpt het bij het versterken van je pezen, ligamenten en botten.

HIIT

Bij bbb kan je kiezen voor een HIIT workout in de zaal of hot HIIT in de cabine. Deze trainingen zijn gebaseerd op intervaloefeningen cardio en kracht, afgewisseld met korte pauzes van actief herstel en rust. Doordat je bij deze workout korte intensieve oefeningen achter elkaar volgt inclusief rustpauzes, stimuleert dit je vetverbranding zelfs tot 48 uur na je workout! Tijdens zo’n intensieve workout put jij je lichaam namelijk uit en je lichaam heeft niet voldoende zuurstof die binnenkomt door je ademhaling. Je lichaam moet dan harder werken om de zuurstofvoorraad op peil te krijgen.

Barre

Een barre workout is een effectieve en veelzijdige oefenmethode die ballet, pilates, yoga en dans combineert. Bij deze workout worden lichte gewichten, weerstandsbanden en balletbarres gebruikt om spieren te versterken, flexibiliteit te verbeteren en houding te corrigeren.

Restorative hatha yoga

Restorative yoga is a gentle form of yoga suitable for everyone. Even if you want to move but have physical limitations. Restorative yoga does not focus on the result. You work and practice within your own possibilities. Exercises are built up calmly and practiced in a slow and concentrated manner. You determine how far you can go in an exercise. Through this manner of working you learn to have respect for the possibilities and limitations your body offers.

Vinyasa yoga

Vinyasa is een dynamische vorm van yoga, waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging helpt om de aandacht in het nu te brengen. Het brengt niet alleen je geest tot rust, het vergroot ook je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit en brengt je stress niveau omlaag. Een mooie aanvulling op je workouts voor een gezonde en gebalanceerde lifestyle!

Yin yoga

Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga waarbij je 3 tot 5 minuten in een houding blijft. De houdingen die je aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Yin yoga zorgt voor meer flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten en een betere doorstroming van energie in het lichaam. De houdingen hebben een zeer kalmerend, meditatief effect op lichaam en geest. Onze yin yoga lessen worden gezien als de fijnste zaallessen om te werken aan een rustige mind.

Yin yang yoga

Deze heerlijke combinatieles bestaat uit yin en yang houdingen. Het yin-gedeelte is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Het yang-gedeelte bestaat uit het herhalen van bewegingen in combinatie met de ademhaling. In deze les werk je zowel aan diepere ontspanning als aan het versterken en versoepelen van je lichaam.

Zoom workouts

Lukt het je niet om naar de studio te komen? We hebben wekelijks vijf heerlijke Zoom workouts, waaronder yoga en Pilates lessen. Rol je matje thuis uit, zet je laptop zo dat je goed zichtbaar bent voor de docent en je kan thuis fijn aan de slag.

Je vindt ons in Amsterdam (Jordaan & Amstel), Delft, Den Haag, Haarlem, Tilburg, Utrecht, Rotterdam & Den Bosch. Bekijk hier de info per boutique en boek een gratis hot cabin proefles!

< Terug
Boek een proefles