Piloxing: pilates, dansen en boxen in één

Piloxing is een nieuwe manier van cardio. Het is namelijk pilates gecombineerd met dansen én boxen. Het belooft je sexier, sleek en meer powerful te voelen. Door piloxing te doen verbeter je je conditie door alle verschillende bewegingen die je maakt.

Piloxing bestaat uit een mix van Pilates, Boxen en Dansen. De naam is ontstaan uit Pilates en Boxing. De pilatesoefeningen zorgen voor flexibiliteit en spieropbouw. Boxing helpt voor de snelheid en behendigheid en dans maakt het leuk waardoor de workout op een soepele en plezierige manier verloopt.

Hoe gaat Piloxing te werk?

Tijdens een les Piloxing word je hard aan het werk gezet, alle pasjes zijn in hoog tempo en tussen de verschillende oefeningen door heb je ook weinig rustmomenten. Het is een goede workout voor als je aan je spieropbouw en je conditie wilt werken. Nog een pluspunt is dat je wel 800 tot 1000 calorieën verbrandt tijdens deze super intensieve les. Dat maakt een lesje zweten wel de moeite waard toch?

Piloxing handschoenen

Het is dus best een pittige workout. Om het nog wat moeilijker te maken krijg je handschoenen aan tijdens de oefening van een halve kilo aan elke hand. Deze handschoenen zijn verzwaard waardoor het nog effectiever is en je nog meer calorieën verbrandt. Je zult ze waarschijnlijk snel af willen doen, maar blijf denken aan die 800 calorieën denken die je verbrandt!

Waarom Piloxing?

Als je het leuk vindt om nieuwe sporten uit te proberen, is dit iets voor jou! Het is eens wat anders dan de normale cardio workouts en het is super effectief. Daarnaast is het ook perfect voor als je niet echt van boxen houdt, maar het wel wilt proberen. Het zijn eigenlijk drie sporten in één.

Bij bbb Amsterdam wordt er ook Barre Piloxing gegeven, een mix tussen boxen, pilates en dansen aan een baletbarre.

Benieuwd geworden naar Piloxing? Neem contact met ons op voor meer informatie of boek een gratis proefles in een van de warmtecabines en vraag naar de opties om meer over ons te weten te komen.

< Terug
Boek een proefles