Sporten en revalideren bij bbb

Je hebt fysieke klachten door een operatie, blessure, (chronische) aandoening en/of pijn, maar wilt wel graag in beweging blijven. Een arts of therapeut raad je aan om te gaan revalideren. Op welke manier kun je dan gaan sporten? We vertellen je graag hoe je bij bbb kan werken aan je herstel.

Vaak spreken we vrouwen bij bbb die met een blessure of chronische klachten het moeilijk vinden om in beweging te blijven. Lichamelijke klachten kunnen je gemoedstoestand sterk beïnvloeden, je zit minder lekker in je vel en door een vermindering van de mobiliteit moet je activiteiten of afspraken laten. Bewegen met een blessure is pijnlijk en je kunt sneller en vaker vermoeid zijn dan je gewend bent. (Sport)revalidatie bij bbb helpt bij de meeste klachten en blessures. 

Het belang van revalidatie

Een fysiotherapeut helpt je op weg door naar de oorzaak van de pijn te kijken en een advies te geven. Maar is dit genoeg? De juiste voeding, een gezonde leefstijl en effectief bewegen helpen om klachten te verminderen. Daarbij denken we bij bbb met je mee en geven we je passende oplossingen en verschillende mogelijkheden om de balans in je lijf te herstellen.  We werken met persoonlijke programma’s die op maat zijn ontworpen en je traint onder begeleiding van een van onze coaches. Samen werken we aan je herstel, het herwinnen van vertrouwen in jouw lichaam en het voorkomen van nieuwe blessures of klachten. 

Sporten tijdens het revalidatieproces

Bij bbb kun je terecht bij de volgende onderstaande klachten en maken we een persoonlijk programma voor je a.d.h.v. jouw wensen. Revalideren kan bij bbb wanneer je wilt sporten met:

  • Vermoeidheidsklachten
  • Last hebt van een hernia en/of rugklachten, maar wel wilt bewegen
  • Wilt sporten met reuma, sporten in de warmte met artrose of fibromyalgie en hebt en wilt sporten
  • Sportschema’s na Long-Covid
  • Sporten met een diastase en bekkenbodemklachten

Om op een veilige en holistische manier te werken aan je herstel, bieden we begeleiding op maat. We stellen een persoonlijke bbb workout samen puur op de revalidatie van je lichaam. Heb je hele specifieke klachten dan heeft ieder bbb team een expert op het gebied van verantwoord bewegen in huis, die een revaliderend programma kan opstellen.

Verschillende voordelen van sporten tijdens een revalidatieperiode zijn dat je je spieren versterkt. Bij gewrichtsklachten helpt het om de spieren rondom het gewricht te versterken. Een verbeterde mobiliteit en flexibiliteit van gewrichten en spieren vermindert de kans op pijn en blessures en verbetert je houding en coördinatie. Door te bewegen, sterker te worden en aan je conditie te werken ervaar je meer energie en zelfvertrouwen. Hierdoor kun je sneller terugkeren naar jouw favoriete sporten of dagelijkse activiteiten 

Sportrevalidatie bij bbb

De coaches van bbb zijn betrokken en werken met een persoonlijke aanpak, waardoor jij in een veilige en vertrouwde omgeving kunt sporten. Onze boutiques zijn er voor íedere vrouw, waarbij we elkaar inspireren, steunen en motiveren ook tijdens jouw persoonlijke revalidatieproces. 

Bij bbb kun je sporten in de warmtecabine en hebben we een kleine fitness, waar we revalidatie fitness kunnen geven. Sporten in de warmtecabine zorgt ervoor dat spieren en gewrichten beter doorbloed raken en extra flexibel worden door de warmte. Hierdoor verdwijnen klachten ook makkelijker en ervaar je na een training vaak ook minder pijn aan spieren en gewrichten. 

Revalidatie fitness gebruiken we om te werken aan de conditie en de belastbaarheid op de spieren en gewrichten toe te laten nemen. Iedere boutique heeft cardio apparatuur waarop je met de begeleiding van een coach op kan trainen. 

Ons holistische concept draagt eraan bij dat je op alle gebieden rondom body, food & mind de gezondste versie van jezelf kan zijn. Wanneer het fysiek wat minder gaat is het belangrijk om mentaal sterk te blijven en zo ook vise versa. Bbb steunt je op alle fronten

Struggle jij met fysieke klachten of onzekerheden? Neem contact met ons op en tijdens een vrijblijvende proefles nemen we je graag mee in onze aanpak op maat.

< Terug
Boek een proefles