Miso ramen met boerenkool en kurkuma

Het mooie van ramen is dat je het precies zo kunt maken als jij het lekker vindt. Dit recept is dus eerder een suggestie dan een instructie. Voel je vrij om er op allerlei manieren van af te wijken, en eindeloos te experimenteren tot je jouw ultieme recept hebt gevonden. Maak er een ontdekkingsreis van en probeer verschillende soorten bouillon en ingrediënten. Geniet van deze miso ramen met boerenkool en kurkuma!

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 4 grote eetlepels witte miso
  • 1 liter Rude Health Ultimate Almond Drink
  • 200 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 150 gram boerenkool – gewassen, gesneden en zonder steeltjes
  • 250 gram bruine rijstnoedels
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • Sojasaus
  • Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken

Vegetables in a crate from BBB Health Boutique, the gym with a focus on body, food, and mind.

Zo maak je het

Meng de kurkuma, miso en 1 eetlepel van de Rude Health Almond Drink en maak een gouden pasta. Doe een eetlepel pasta in een kom, voeg de tofu en een beetje sojasaus toe en draai het even rond zodat de tofu aan alle kanten goed bedekt is. Laat het vijf minuten staan. Doe een eetlepel olie in een pan en wok de boerenkool tot het krokant aan de randjes is en zacht in het midden. Breng op smaak met zout en doe het van de pan in een kom. Zet de pan terug op het vuur, voeg een beetje meer olie toe en bak de tofu zonder de kurkumapasta tot het goudbruin is. Zet de overgebleven pasta apart.

Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel het over vier kommen. Maak de bouillon terwijl de noedels opstaan. Zet de Rude Health Almond milk in een pannetje op het vuur, breng het net aan de kook. Neem het van het vuur en roer de kurkuma pasta er door.

Schep de bouillon over de noedels en leg de boerenkool en de tofu erop. Maak het extra interessant met bijvoorbeeld een fijn gesneden lenteuitje, verse of gedroogde chillies, koriander, limoen of alle andere dingen die ramen zo lekker maken. Slurp zoals je nog nooit geslurpt hebt. Je bent toch thuis 😉

Dit recept komt van Rude HealthAlle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles