Pronkbonen met paprika en tomaat

Pronkbonen vallen onder de onrijpe peulen en lijken op snijbonen. Ze zijn langer en slanker van vorm en hebben een ruwere buitenkant dan de gewone snijbonen.

Deze breed toepasbare boon is rijk aan verschillende vitaminen, zoals vitamine C en mineralen zoals calcium en ijzer. Daarnaast bevat de pronkboon veel vezels. Een ideale boon voor een lekker en gezond recept! Pronkbonen met paprika en tomaat zijn echt een favoriet.

Dit heb je nodig

  • 500 gram pronkbonen
  • 1 gesnipperde ui
  • 15 gram kokosolie
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • zout & peper
  • oregano
  • 100 gram geraspte vegan kaas of edelgistvlokken

Een kom met pronkbonen met paprika en tomaat, en een lepel.

Zo maak je het

Maak de bonen schoon en haal ze door de snijbonenmolen of snij ze in kleine stukjes. Fruit de ui in hete boter, voeg de bonen toe met de blokjes gesneden paprika’s. Voeg na 10 minuten de ontvelde, in stukjes gesneden tomaten met het zout, de peper en de oregano toe. Schep alles even om en laat het samen gaar worden in ongeveer 10 minuten. Leg de geraspte vegan kaas op de groente en laat dit smelten of plaats de schotel onder de hete grill. Als je kiest voor edelgistvlokken, pas toevoegen als de schotel uit de oven komt. Geniet ervan!

Vergeten groente

Pronkbonen worden vaak gezien als sierplant, maar het zijn groenten en peulvruchten. De boon staat bekend onder de naam Roomsche Boonkes en de Latijnse naam is Phaseolus coccineus. Ook worden de bonen wel scheiers genoemd. De pronkboon wordt ook wel een vergeten groente genoemd. Je ziet deze groente niet in iedere supermarkt, maar je komt de boon wel eens tegen op de markt of in een natuurwinkel.

De pronkbonen kun je goed invriezen. Punt de bonen en verwijder het draad (als het er is). Vervolgens snijd je ze in kleine stukken, blancheer je ze, laat je ze afkoelen en vries je ze in.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

 

 

< Terug
Boek een proefles