Movement snacks

Wil jij in 2024 meer bewegen? Probeer dan eens een ‘movement snack’!

Movement snacks verwijzen naar korte, snelle momenten van beweging gedurende de dag. Het idee is vergelijkbaar met snacken tussen de maaltijden door, maar in plaats van eten, neem je een korte pauze om wat fysieke activiteit te integreren in je dagelijkse routine. Deze korte bewegingspauzes kunnen helpen om de lichamelijke gezondheid te bevorderen, de energieniveaus te verhogen en de algehele productiviteit te verbeteren.

Voorbeelden van movement snacks kunnen zijn:

  1. Sta op en stretch: Sta op van je bureau, rek je uit en beweeg je armen en benen om je spieren los te maken.
  2. Korte wandeling: Maak een korte wandeling rond het kantoor of buiten om frisse lucht te krijgen en je lichaam in beweging te zetten. Bijvoorbeeld in je koffie- of lunchpauze.
  3. Traplopen: Als je op een plek werkt met trappen, overweeg dan om een paar keer de trap op en neer te lopen.
  4. Snel dansen: Zet een opwekkend muziekje aan en dans even rond om je hartslag te verhogen en je energie op te peppen.
  5. Lichte oefeningen: Doe enkele eenvoudige lichaamsoefeningen zoals squats, lunges of push-ups om je spieren te activeren.

Vrouw lacht tijdens een workout in de hotcabin van bbb health boutique.

Doorbreken van oude gewoontes met movement snacks

Het idee achter movement snacks is om de zittende levensstijl te doorbreken die vaak gepaard gaat met te weinig beweging. Bewegen is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar het biedt ook talloze voordelen voor je mentale welzijn. Regelmatige lichaamsbeweging versterkt niet alleen spieren en botten, maar stimuleert ook de bloedcirculatie, verbetert de slaapkwaliteit en vermindert stress. Daarnaast helpt het bij het handhaven van een gezond gewicht en het voorkomen van chronische aandoeningen zoals hartziekten en diabetes.

Het is van vitaal belang om een actieve levensstijl te omarmen en regelmatig te bewegen om zowel fysieke als mentale gezondheid te bevorderen.

Door gedurende de dag regelmatig kort te bewegen, kun je de negatieve effecten van langdurig zitten verminderen en je algehele gezondheid verbeteren. Door aan de slag te gaan met movement snacks gaat dit zeker lukken!

Wordt fit en sterk bij bbb health boutique. De gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles