Soorten yoga en voordelen yoga

Yoga Den Bosch? Bij bbb health boutique locatie Den Bosch bieden wij 5 soorten yoga aan. Deze verschillende yoga soorten hebben elk hun eigen voordeel en stijl. Benieuwd welke yogastijl het beste bij jou past? Hieronder lichten wij de soorten yoga en voordelen yoga toe. Handig om te bekijken voordat je begint aan je eerste yogaklasje.

Hot yoga Den Bosch

Hot yoga voer je uit, zoals de naam al doet vermoeden, in een verwarmde ruimte of in een warmtecabine waar de temperatuur stijgt naar 40 graden. Dit zorgt ervoor dat je spieren versterken, maar ook dat je sneller zweet. Hierdoor voer je afvalstoffen af uit je lichaam. Tijdens een hot yogales focus je op je uithoudingsvermogen, balans, flexibiliteit en concentratie. Dit is een intensieve soort yoga.

Yin Yoga

Yin yoga is een rustigere yogastijl en is de tegenhanger van Yang yoga, waaronder actievere soorten yoga vallen. Tijdens een Yin yogales houd je een bepaalde positie wat langer vast, hierdoor oefen je aan het flexibeler maken van je spieren door je spieren als het ware los te laten in plaats van aan te spannen en vervolgens te ontspannen. Het helpt daarnaast voor het versoepelen van je bindweefsel en gewrichten.
Jivamukti yoga

Wellicht een wat minder bekende yoga stijl onder de soorten yoga, maar een les Jivamukti yoga Den Bosch is gericht op dynamische houdingen. Deze yogastijl is relatief nieuw: het is in 1984 ontstaan in New York en opgericht door Sharon Ganne en David Life. Jivamukti kent vijf basis principes:

  1. Bhakti: gaat over de toewijding aan je god.
  2. Shastra: betekent letterlijk het heilige schrift en verwijst naar de centrale teksten van yoga, dit zijn er 4.
  3. Dhyana: is de meditaite.
  4. Ahimsa: gaat over geweldloos en compassievol zijn tegenover jezelf en de wereld om je heen.
  5. Nada: nada gaat over het luisteren naar alles om je heen, zoals muziek, maar ook de trillingen.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga beoefen je een flow aan posities en bewegingen die meebewegen met je ademhaling.
Yin/ Yang yoga

Tijdens een les in Yin Yang yoga Den Bosch gaat het om twee tegenpolen: rustige kant van Yin yoga versus de actievere stijl Yang. Een voordeel van Yin Yang yoga is dat je zowel een intensieve workout doet, maar ook helemaal tot rust komt. De yoga houdingen worden langer vastgehouden en oefeningen vinden zowel zittend als staand plaats. Doordat je tijdens een Yin Yang yogales je focust op het versoepelen van je spieren, voorkomt het blessures in de toekomst.

Naast deze soorten yoga, bestaan er ook nog andere stijlen, zoals: Hatha Yoga, Bikram yoga, Power yoga en yoga Nidra.

Bekijk hier ons volledige aanbod yoga Den Bosch en ervaar zelf de soorten yoga en voordelen yoga.

< Terug
Boek een proefles