Tabbouleh

Ga je picknicken, een verjaardagsfeestje vieren of heb je gewoon een snelle en gezonde lunch nodig? Probeer dan dit heerlijke en voedzame recept voor tabbouleh met bulgur, komkommer en tomaten eens. Je zult het heerlijk vinden!

Tabbouleh, een heerlijke en verfrissende salade uit de Midden-Oosterse keuken, staat bekend om zijn levendige smaken en voedingswaarde. Het hoofdingrediënt is bulgur, een licht verteerbare tarwesoort, die wordt vermengd met verse kruiden zoals peterselie en munt. Tomaten, ui, olijfolie en citroensap voegen een smaakvolle dimensie toe, terwijl komkommer voor een knapperige textuur zorgt.

Deze salade is niet alleen smaakvol maar ook voedzaam. Bulgur levert vezels en complexe koolhydraten, terwijl de toevoeging van groenten en kruiden een breed scala aan vitamines en mineralen biedt. Tabbouleh is ook licht verteerbaar en past goed in een gebalanceerd dieet.

Dit heb je nodig

  • 2 bekers bulgur
  • 1 komkommer gehalveerd en de zaadjes met een theelepel verwijderd
  • 4 tomaten, gehalveerd en de zaadjes verwijderd
  • 3 lente-uitjes, fijn gesneden
  • 1 bos gladde peterselie, gewassen en fijn gehakt
  • 1 bos munt, gewassen, blaadjes van het steeltje gehaald en fijn gehakt
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel vers geperste citroensap
  • zout en peper

Groot bord met tabboulehsalade

Zo maak je Tabbouleh

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen en laat eventjes afkoelen. In de tussentijd, snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes en meng in een grote kom met de lente-uitjes, de verse kruiden en wat olijfolie. Voeg de bulgur erbij, mix goed door en breng op smaak met de citroensap, zout en peper.

Voor een snelle variant zonder koken vervang de bulgur door couscous. Couscous hoef je alleen eventjes in heet water te laten weken.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles