Vrouw in de warmtecabine bij bbb health boutique doet aan krachttraining.

Verlicht klachten op holistische wijze

Reuma heeft een aanzienlijke impact op het dagelijks leven, voornamelijk door symptomen zoals ochtendstijfheid, vermoeidheid, gewrichts- en spierpijn. Ontstekingen leiden tot zwelling en belemmeren de beweging, wat de dagelijkse activiteiten bemoeilijkt en zelfs invloed kan hebben op werk en emoties. Bij bbb health boutique staan we klaar om je te adviseren en begeleiden bij reumatische klachten.

Sport en ontspan in de warmte!

In onze warmtecabine ervaar je lessen als nooit tevoren, waar work-outs plaatsvinden in een ruimte van ongeveer 40 graden! Dit bevordert niet alleen de doorbloeding en vetverbranding, maar het werkt ook heilzaam en ontspannend voor spieren en gewrichten. Hierdoor ervaar je minder klachten, en kun je genieten van ontspannen work-outs terwijl je herstelt. Onze warmtecabine is jouw comfortabele cocon voor een effectieve en veilige work-out.

bbb fysiotherapie

Ons team van deskundige fysiotherapeuten is toegewijd aan het bieden van persoonlijke zorg en aandacht. Wij begrijpen dat elke cliënt uniek is, en onze behandelingen worden op maat gemaakt om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Wij kijken met een holistische blik naar een blessure of gezondheidsklacht en hebben toegang tot de sportschool. We kunnen samen met jou trainen om je lichaam zo sterk, soepel en weerbaar mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat je klacht niet meer terugkomt.

Wil je een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten? Klik dan hier.

Beweging bij reuma

Het is van cruciaal belang om actief te blijven en het lichaam te versterken, bij voorkeur met oefeningen die de spieren rondom de gewrichten versterken zonder deze te zwaar te belasten. Het behouden van activiteiten, sociale betrokkenheid en onafhankelijkheid draagt bij aan de kwaliteit van leven, hoewel de symptomen grillig kunnen zijn en acceptatie van hun wisselvalligheid essentieel is.

Reuma kan ook emotionele stress veroorzaken, waarbij aanpassingen en hulpmiddelen kunnen helpen. Communicatie over je situatie met anderen en bewustwording van hoe een gezonde levensstijl je kan ondersteunen, zijn van onschatbare waarde. Het kan moeilijk zijn om gedragsveranderingen door te voeren, maar interne motivatie en tijd zijn cruciaal.

Blijven bewegen is essentieel, hoewel het belangrijk is om de juiste vormen van lichaamsbeweging te kiezen en te vermijden dat je de gewrichten te zwaar belast. Warmte kan gunstig zijn om de gewrichtsstijfheid te verminderen, maar het is belangrijk om de juiste balans te vinden en op te letten voor overbelasting.

Gezonde voeding

Naast lichaamsbeweging is voeding ook een belangrijk aandachtspunt. Een gevarieerd dieet met voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen is cruciaal. Specifieke voedingsmiddelen, zoals omega-3 vetzuren en ontstekingsremmende voedingsmiddelen, kunnen gunstig zijn, terwijl andere, zoals alcohol en rood vlees, beter vermeden kunnen worden.

Een gezonde levensstijl met evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging is van groot belang. Het verliezen van overgewicht kan de belasting op de gewrichten verminderen, terwijl een voedingspatroon rijk aan groenten, fruit en gezonde vetten ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben.

Supplementen kunnen een aanvulling zijn, maar overleg met een arts of diëtist is aan te raden om ervoor te zorgen dat je de juiste doses binnenkrijgt. Het is belangrijk om bewust te zijn van de specifieke behoeften van je lichaam en om deze voortdurend aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Ik ben chronisch ziek en heb 24 uur per dag (spier)pijn. Ik sport nu ongeveer een jaar bij bbb en alleen het komen naar de boutique voelt al fijn. Het is fijn om onder de mensen te zijn en ik ervaar mijn pijn als stabieler. De coaches kennen je, zijn betrokken en meegaand, ze motiveren je en weten wat je nodig hebt. Het is prettig om te sporten in een omgeving met alleen vrouwen. Je kan er zijn wie je bent en de coaches bieden top begeleiding."

- Janita

Dé holistische sportschool voor vrouwen met reuma in Amsterdam en Utrecht

  • bbb health boutique in Amsterdam en Utrecht is dé sportschool voor alle vrouwen van alle leeftijden en sportachtergronden. Je kunt bij ons laagdrempelig aan de slag en werken aan het verminderen van jouw klachten.
  • Kennis en expertise over het vrouwelijke lichaam. Wij hebben alle kennis in huis om je optimaal te begeleiden bij reuma.
  • Paramedische begeleiding; wij werken nauw samen met vrouwelijke fysiotherapeuten, psychologen en diëtisten. Zij kunnen je extra begeleiden en ondersteunen.
  • Voel je fijn in je eigen lijf: in onze boutiques hebben we aandacht voor jou als vrouw. Samen zorgen we ervoor dat je lekker in je vel zit, je kunt werken aan jouw doelen en coachen we je op body, food & mind!

bbb Amstel / Amstel 163

bbb Jordaan / Hazenstraat 51

bbb Utrecht / Kaatstraat 121

Boek een proefles