mini meditaties

om je mindset volledig te resetten

Weet je wat mini meditaties zijn? Door even afstand te nemen van je dagelijkse bezigheden vergroot je je bewustzijn en kan je met meer afstand kijken naar emoties, gedrag en gedachten. Het biedt de perfecte gelegenheid om even een ​​pauze te nemen, uit de rollercoaster te stappen, diep adem te halen en weer verbinding te maken met jezelf. En het fijne is, iedereen heeft wel een minuutje.

One minute meditations

Hoe pak je het aan? Zoek een comfortabele zithouding. Het maakt niet uit of je thuis, op kantoor, buiten of in je geparkeerde auto zit. Sluit even je ogen en concentreer je op je ademhaling. Alleen al door een minuutje adem te halen, check je in bij jezelf en breng je lichaam en geest tot rust.

Je kan nu rustig je ademhaling volgen, of als je heel onrustig bent kan je de ademhaling tellen. Door je uitademing iets langer te maken, kalmeer je jouw centrale zenuwstelsel. Ja kan ook een rustige bodyscan doen.

Door volledig te verbinden met jezelf, zul je merken dat je makkelijker besluiten neemt, je concentratie verbetert en je energie toeneemt.

Op deze momenten haal je nog meer uit ‘one minute meditations’

1. Als je wakker wordt: ga zitten of je bed en stel een intentie voor de dag.
2. Voor je workout: haal meer uit je workout door het verhogen van je lichaamsbewustzijn.
3. Voor een moeilijke situatie: blijf dichter bij jezelf en blijf uit escalaties door te luisteren naar jezelf.
4. Als je stress ervaart: blijf uit een burnout door regelmatig een minuut ruimte te maken voor datgene wat je dwars zit en hier mild naar te kijken.
5. Als je iets gaat schrijven: verhoog je creativiteit door te verbinden met je onderbewustzijn.
6. Voordat je gaat eten: activeer je zintuigen en geniet meer van je eten.
7. Voordat je gaat slapen: slaap dieper en rustiger door je lichaam en geest te vertragen voordat je gaat slapen.

Geleide meditaties

Zeker in het begin is het best lastig om te mediteren. Gelukkig zijn er inmiddels honderden apps met geleide meditaties die je op weg kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld Headspace, Calm of  Insight timer. Zoek op ‘one minute meditation’ of ‘3 minute meditation’ voor inspiratie.

Podcast

Wil je meer weten over gezondheid en een holistische leefwijze? Wij hebben een mooie podcast over uiteenlopende onderwerpen. Klik hier om naar onze podcasts te luisteren op Spotify.