• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

"appels en zure matten; het zijn toch allemaal suikers?"

Vanochtend sopte ik nog een croissantje in mijn koffie met amandelmelk, en nu nip ik aan mijn aller laatste glas rode wijn. Ik probeer mezelf wijs te maken dat wijn bestaat uit ‘goede suikers’. Het is tenslotte toch gemaakt van druiven. Druiven zijn fruitsuikers en dus goede suikers. Maar helaas kan ik alleen mezelf daarvan overtuigen.

Vanaf morgen begin ik de challenge; celebrations & preparations. Of terwijl, vier weken geen suikers zodat de wijn tijdens de feestdagen weer rijkelijk kan vloeien en ik gewoon in mijn kerstjurk kan ademen.

Een jungle van suikers

Er zijn heel veel verschillende soorten suikers, en ik heb werkelijk waar nog geen idee. Wat ik wel weet is dat er een verschil is tussen goede en slechte suikers. Ik denk meteen aan fruit en Haribo snoep. Ik weet heus wel dat de laatste iets slechter is voor je tanden dan de eerste. Maar dit is nog zacht uitgedrukt want tussen een appel en een zure mat ligt nog een heel scala aan suikers. Denk alleen al aan agavesiroop, ahornsiroop, dadelstroop, honing, rietsuiker ect. Deze suikers zijn naar mijn idee ‘goede suikers’. En dat klopt. Maar het zijn nog steeds suikers en zitten in enorm veel producten die we tot ons nemen.

Op suiker-expeditie

Vanochtend heb ik een suiker-expeditie door de supermarkt gedaan. Alle etiketten gelezen van de producten die ik vaak koop. Nu moet je weten dat ik zoveel mogelijk biologisch koop, nauwelijks snoep eet en eigenlijk al heel puur eet. Maar na mijn gewoonlijke rondje ben ik totaal de kluts kwijt. Suiker in brood? Really? Ik dacht dat de amandelmelk die ik dagelijks in mijn koffie doe geen suikers bevat. Maar niets is minder waar. Het valt me op, dat er bijna overal suikers in zitten. En het is me totaal niet duidelijk welke dan ‘goede’ en welke ‘slechte’ suikers zijn. Wat mag ik dan nog wel eten de komende 4 weken? Terwijl mijn huisgenoot me een brok gevulde speculaas aanbied kijk ik naar de boodschappen die ik vandaag gekocht heb. Allemaal producten zonder suiker.

De komende maand ga ik me bevinden in de jungle van suikers. Uitvinden wat nou eigenlijk het verschil is en bovenal, wat het doet voor mijn lichaam en geest. Want zegt nou zelf, na een dag hard werken heb je die brok gevulde speculaas toch gewoon verdiend!

Succes met deze suikervrije challenge!

Liefs,

Daniëlle Kempen
Fashion editor & sytlist Glamour