Je leefstijl is belangrijk

Hoe voel je je? Hoe slaap je? Beweeg en/of sport je regelmatig? Hoe is je eetpatroon? Hoe ga je om met stress? Misschien heb je net een leuke nieuwe workout ontdekt, een podcast gehoord die je inzicht heeft gegeven over jezelf.

Of heeft een (bbb-)coach je geïnspireerd om te experimenteren om anders te eten dan je gewend bent. De effecten van je gedrag rondom je gezondheid op hoe je je voelt zijn enorm. En het leuke is: je hebt er zelf invloed op.

Je leefstijl is belangrijk. Maar wat is je leefstijl eigenlijk precies? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt: onder leefstijl verstaan we gedrag waarvoor een relatie met goede gezondheid of met gezondheidsproblemen is vastgesteld. Leefstijlfactoren zoals ontspannen (slaap en stress), bewegen en voeding spelen een belangrijke rol in het realiseren van duurzame gedragsverandering.

Founders Inge en Esther van bbb health boutique hebben een boek geschreven over leefstijl.

Hoe is jouw leefstijl?

Ofwel – eenvoudiger gezegd – als je goed voor jezelf zorgt, voel je je beter en kun je meer aan. Veel (niet alle!) gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door gedrag. Sta eens even stil bij hoe jouw leefstijl momenteel is. Misschien pak je pen en papier erbij en schrijf je het op. Wat komt het eerste in je op als je nadenkt over jouw leefstijl? Wat doe je allemaal om je gezondheid te verbeteren en welk gedrag zorgt juist voor gezondheidsproblemen? Neem je echt verantwoordelijkheid? Of laat je het vaak glippen? Doe je maar wat? Of ben je er bewust mee bezig?

Bij bbb proberen we je continu te inspireren en te motiveren bewust bezig te zijn met je gedrag rondom gezondheid. Wij vonden het – als oprichters van bbb health boutique – erg moeilijk dat we dat tijdens de lockdowns niet konden doen. Wel was er veel tijd om na te denken en te reflecteren.

Corona heeft ons nog eens pijnlijk duidelijk gemaakt hoe belangrijk leefstijl is. We wilden al langer opschrijven wat we al jarenlang uitdragen over leefstijl. We voelden alleen nooit de urgentie, rust en ruimte om dat te doen. Door de pandemie moesten onze studio’s dicht. Daardoor was die ruimte er opeens wel. We schreven iedere lockdown een stukje. Pas aan het einde van de derde (en hopelijk laatste!) was ons boek af.bbb founders Esther en Inge volgen samen een yoga les bij bbb health boutique.

Leefstijlverandering

Je leefstijl is belangrijk. In de kern zijn er drie dingen waar je volgens ons niet omheen kan:

  1. Duurzame leefstijlverandering begint met naar binnen kijken. Om te weten wat resoneert en dus werkt voor jou, is kennis over en verbinding met jezelf essentieel.
  2. Goede coaching is onmisbaar in een veranderingsproces. Een coach kan je spiegelen, inspireren, motiveren en ondersteunen.
  3. Leefstijlverandering gaat langzaam: stapje voor stapje. Het is trial & error, vallen en opstaan.

In ons boek nemen we je met voorbeelden, oefeningen en recepten mee. Bovendien vertellen we over onze eigen leefstijl. We proberen een heldere uiteenzetting te geven over wat naar onze mening in de basis belangrijk is. Het biedt geen kant-en-klaar oplossingen, maar wel duidelijkheid en inzicht. En wie weet neem je zelf een stapje in je healthy journey.

Liefs, Esther en Inge

P.s. Ons boek is te koop in de boutiques en via Bol.com.

Wordt fit en sterk bij bbb health boutique. De gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles