Zaallessen

Bij bbb health boutique bieden we lessen om te werken aan kracht, conditie en lenigheid voor de beste balans. Hier vind je een overzicht van al onze zaallessen.

Pilates

bbb biedt pilates aan in de hot cabin en in de zaal. Pilates is een bewegingsmethode waarbij gecontroleerde bewegingen centraal staan. Het is vooral gericht op het versterken en flexibeler maken van je core. Dit omvat je buikspieren, lage rugspieren, bekkenbodemspieren, bilspieren en de spieren rondom je heupen. Lichamelijke klachten worden voorkomen en kunnen zelfs verdwijnen door deze geconcentreerde en rustige manier van trainen. Bij pilates werken body & mind samen om fysieke en mentale balans te creëren. Pilates is het meest geschikt van al onze zaallessen als je fit bent, maar ook als je klachten of beperkingen hebt.

TRX

Tijdens deze training van 30 minuten werk je vooral met je eigen lichaamsgewicht. Trainen met een TRX doet een beroep op kracht en stabiliteit in de core. Je traint spieren niet afzonderlijk, maar in ketens, waarbij de buik en onderrug de kern van de beweging vormen. De TRX oefeningen worden afgewisseld met cardio en kracht-oefeningen in de vorm van een circuit. De TRX workouts zijn de meest populaire zaallessen om te werken aan kracht en stabiliteit.

Bootcamp

Tijdens de zomerperiode verzorgen we buiten bootcamps. Bootcamp is een fitness workout waarbij je conditie wordt verbeterd en je spieren worden verstevigd. Cardio en kracht oefeningen worden uitgevoerd met behulp van bankjes, bomen en andere attributen. De trainingen worden gegeven in stadsparken in de buurt van jouw health boutique. Check het rooster voor de locatie.

Power

Deze krachttraining is een groepsles die plaatsvindt binnen én buiten de cabine. In de les werken we onder andere met de weerstanden in de cabine, dumbells en kettlebells. De oefeningen worden uitgevoerd in setjes van 2/3 x 10, met steeds korte rustpauzes. Verschillende zones komen aan bod. In deze training werken we aan het vergroten van spiermassa en het uithoudingsvermogen van spieren. Daarnaast kan het bijdragen aan de explosieve kracht en helpt het bij het versterken van je pezen, ligamenten en botten.

HIIT

Bij bbb kan je kiezen voor een HIIT workout in de zaal of hot HIIT in de cabine. Deze trainingen zijn gebaseerd op intervaloefeningen cardio en kracht, afgewisseld met korte pauzes van actief herstel en rust. Doordat je bij deze workout korte intensieve oefeningen achter elkaar volgt inclusief rustpauzes, stimuleert dit je vetverbranding zelfs tot 48 uur na je workout! Tijdens zo’n intensieve workout put jij je lichaam namelijk uit en je lichaam heeft niet voldoende zuurstof die binnenkomt door je ademhaling. Je lichaam moet dan harder werken om de zuurstofvoorraad op peil te krijgen.

Barre

Een barre workout is een effectieve en veelzijdige oefenmethode die ballet, pilates, yoga en dans combineert. Bij deze workout worden lichte gewichten, weerstandsbanden en balletbarres gebruikt om spieren te versterken, flexibiliteit te verbeteren en houding te corrigeren.

Restorative hatha yoga

Restorative yoga is a gentle form of yoga suitable for everyone. Even if you want to move but have physical limitations. Restorative yoga does not focus on the result. You work and practice within your own possibilities. Exercises are built up calmly and practiced in a slow and concentrated manner. You determine how far you can go in an exercise. Through this manner of working you learn to have respect for the possibilities and limitations your body offers.

Vinyasa yoga

Vinyasa is een dynamische vorm van yoga, waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging helpt om de aandacht in het nu te brengen. Het brengt niet alleen je geest tot rust, het vergroot ook je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit en brengt je stress niveau omlaag. Een mooie aanvulling op je workouts voor een gezonde en gebalanceerde lifestyle!

Yin yoga

Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga waarbij je 3 tot 5 minuten in een houding blijft. De houdingen die je aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Yin yoga zorgt voor meer flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten en een betere doorstroming van energie in het lichaam. De houdingen hebben een zeer kalmerend, meditatief effect op lichaam en geest. Onze yin yoga lessen worden gezien als de fijnste zaallessen om te werken aan een rustige mind.

Yin yang yoga

Deze heerlijke combinatieles bestaat uit yin en yang houdingen. Het yin-gedeelte is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Het yang-gedeelte bestaat uit het herhalen van bewegingen in combinatie met de ademhaling. In deze les werk je zowel aan diepere ontspanning als aan het versterken en versoepelen van je lichaam.

Ben je nieuwsgierig naar onze hot cabin lessen. Die vind je hier.

< Terug
Boek een proefles