Mezze plate

Mezze zijn kleine gerechtjes uit de mediteraanse keuken. Uitermaakte geschikt voor een zonnige zomermiddag. Je kunt hierin eindeloos variëren en het is super vegan-proof! Onze mezze plate has it all!

Mezze, een traditionele mediterrane eetgewoonte, is een smaakvolle en sociaal gezellige manier van dineren die een scala aan kleine, smaakvolle gerechten omvat. Afkomstig uit de Midden-Oosterse en mediterrane regio’s, biedt mezze een overvloed aan diverse smaken, texturen en aroma’s. Typisch geserveerd aan het begin van een maaltijd, lijkt het op tapas, maar met een uniek karakter.

Mezze bestaat uit een gevarieerde selectie gerechten zoals hummus, tzatziki, falafel, gegrilde groenten, olijven, en gevulde druivenbladeren. Het draait om het delen van smaken en genieten van een scala aan smaakbelevingen. Het bevordert niet alleen gezelligheid en verbinding, maar biedt ook de mogelijkheid om verschillende culinaire hoogstandjes te proeven in één zittende.

Deze culinaire ervaring gaat verder dan alleen voeding; het weerspiegelt ook de rijke culturele geschiedenis van de regio. Mezze brengt mensen samen rond een tafel, stimuleert gesprekken en creëert een gezellige sfeer. Of het nu thuis, in een restaurant of op een feest is, mezze viert de diversiteit van smaken en symboliseert de kunst van het delen, waardoor het een waar genot is voor zowel de smaakpapillen als de ziel.

Dit heb je nodig voor een mezze plate (voor 4 personen)

  • 4 el pittige paprikahummus
  • 2 blikjes kikkererwten
  • 2 aubergines
  • 2 bakjes champignons
  • 3 el paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 zak spinazie
  • 1 el olijfolie

Vegan mezze plate met aubergine, tomaat, kikkererwten, spinazie en quinoa geserveerd in een witte kom.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de kikkererwten af en meng ze met de paprikapoeder, komijn en kurkuma erdoorheen. Rooster de kikkererwten voor ongeveer 10 tot 15 minuten en schep ze tussendoor om. Snijd de aubergines en champignons in blokjes en roerbak ze in een pan met een scheutje olie. Serveer de groente met de kikkererwten, paprikahummus samen met de spinazie op een groot bord. Geniet!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles