Smoothie met boerenkool

Kan jouw lichaam wel een groente- en fruitboost gebruiken? Probeer deze heerlijke groene smoothie met boerenkool, banaan en appel. Bomvol vitaminen, mineralen en voedingsvezels!

Boerenkool, een voedzame bladgroente boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten, is een uitstekende toevoeging aan smoothies, waardoor deze niet alleen een gezondheidsboost krijgen maar ook een heerlijke groene tint. Het toevoegen van boerenkool aan je smoothie is een slimme manier om extra voedingsstoffen aan je dagelijkse routine toe te voegen, vooral als je moeite hebt om voldoende groenten binnen te krijgen.

Boerenkool bevat aanzienlijke hoeveelheden vitamine A, C en K, evenals mineralen zoals calcium en ijzer. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde huid, bevorderen de immuniteit, ondersteunen de botgezondheid en spelen een rol bij de bloedstolling. Bovendien is boerenkool rijk aan antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

De smaak van boerenkool in een smoothie kan worden gemaskeerd door zoete ingrediënten zoals banaan, bessen of appel toe te voegen. Een populaire combinatie is de boerenkool-banaan smoothie, waarbij de romigheid van de banaan de aardse smaak van boerenkool perfect balanceert.

Het consumeren van boerenkool in een smoothie is ook een handige manier om vezels toe te voegen aan je dieet, wat de spijsvertering bevordert en het verzadigingsgevoel verlengt. De smoothie kan worden aangevuld met andere gezonde ingrediënten zoals chiazaad, lijnzaad of proteïnepoeder, waardoor het een volwaardige en voedzame maaltijd of snack wordt.

Kortom, boerenkool in een smoothie biedt een smakelijke en handige manier om je dagelijkse inname van groenten te verhogen en tegelijkertijd te profiteren van de talrijke gezondheidsvoordelen die deze groene bladgroente te bieden heeft.

Dit heb je nodig

  • handvol boerenkool
  • ½ banaan
  • ½ grote appel
  • 100 ml water

Smoothie met boerenkool in een glas met boerenkool, amandelen en banaan.

Zo maak je het

Was de boerenkool, snijd de banaan en appel in stukjes. Doe alle ingrediënten in de blender. Mix tot een glad geheel. Schenk je smoothie in een groot glas en geniet van je smoothie boerenkool.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles