Tropisch sapje

Drink jij al een sapje per dag? Probeer dan eens ons recept voor een tropisch sapje. Door een sapje per dag te drinken krijg je supersnel een deel van je groenten en fruit binnen. Ook geschikt als een gezond tussendoortje. 

Sappen hebben de reputatie een gezonde toevoeging te zijn aan ons dieet, omdat ze een overvloed aan voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Vers geperste sappen, vooral die bereid zijn met een verscheidenheid aan groenten en fruit, bieden een eenvoudige manier om essentiële vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Ze dienen als een geconcentreerde bron van voedingsstoffen en kunnen een handige manier zijn om de dagelijkse inname van groenten en fruit te verhogen.

Het drinken van sappen kan bijdragen aan een gezonde levensstijl door het immuunsysteem te ondersteunen, de huidgezondheid te bevorderen en het energieniveau te verhogen. Bovendien kunnen bepaalde sappen, zoals groene sappen met bladgroenten, helpen bij het ontgiften van het lichaam en het verbeteren van de spijsvertering.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat, hoewel sappen vele gezondheidsvoordelen bieden, het ook essentieel is om de inname ervan in balans te houden. Het verwijderen van vezels tijdens het sapbereidingsproces kan leiden tot een snellere opname van suikers, wat de bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden. Daarom is het raadzaam om sappen te combineren met een vezelrijk dieet en ze te beschouwen als aanvulling op, in plaats van vervanging van, hele groenten en fruit in ons dagelijks voedingspatroon.

Dit heb je nodig (voor één tropisch sapje)

  • 4 schijfjes ananas
  • 2 wortels
  • 1 handje gele frambozen
  • 1/2 meiraap

Tropische sinaasappelsap in een glas met een rietje en sinaasappels aan de zijkant.

Zo maak je het

Sap de schijfjes ananas met schil in de juicer. Verwijder de uiteinden van de wortels, snijd de wortels in kleine stukjes en sap in de juicer. Sap de frambozen in de juicer. Sap de meiraap in de juicer. Klaar om te genieten van de tropische smaak!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles