Online sporten

Zo’n 10 jaar geleden begon ik met online sporten. Ik had een ongeluk gehad en ik kon tijdelijk een arm niet meer gebruiken.

Dit zorgde ervoor dat online sporten een goede optie was omdat ik bang was dat iemand mijn arm per ongeluk zou aanstoten buiten mijn eigen huis. Dat zorgde altijd voor veel pijn. Ik had eigenlijk een soort straatvrees voor een paar weken. Dus online  was een hele goede optie.

Destijds had ik nog geen kind en kon ik nog elke dag, op elk moment van de dag, een online sport- of yoga les doen. Het gaf me wel de mogelijkheid om veel platforms uit te proberen waar online sporten werd aangeboden. Van yoga tot online sport en dans lessen van betaalde tot gratis lessen.

 Welke online sporten passen bij jou?

Het is altijd goed om te bedenken welke sporten passen bij jouw body type of bij je doel. Zelf heb ik een vrij gespierde bouw en maak ik snel spieren aan. Daarom kies ik altijd voor een balans tussen cardio en stretching en een klein beetje kracht training. Uiteindelijk heb ik daarom gekozen voor een Hiit training, yoga en af en toe hardlopen. Ik heb deze balans in het online sporten gevonden via bodycoaching van bbb health boutique. Daar kun je samen met een coach bepalen wat je doel is, bijv. shapen van je benen of je buik en tegelijkertijd een betere conditie.
Online sporten thuis

Hoe vind je jouw platform voor online sporten?

Het is zeker geen slecht idee om eerst gebruik te maken van enkele gratis lessen via Youtube. Zo kom je er juist achter wat je wel en niet fijn vindt aan online sporten. Zodra je dan daar je favoriete online sport instructeur of instructrice gevonden hebt, kun je meestal ook gebruik maken van hun betaalde lessen.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor  bbb health boutique voor de online (body)coaching en de fijne Zoom lessen. Bij bbb bieden ze ook andere online workouts, zoals yoga, pilates & verschillende shape lessen. Het fijne hiervan is dat ze slechts 30 minuten duren!

Ben jij benieuwd naar de 30 minute workouts & coaching van bbb health boutique? Voor 49 euro per maand kun je een online abonnement afsluiten. Meer informatie? Schrijf je hier in of stuur een bericht naar info@bbbhealthboutique.nl.

web app, online sporten

Hoe maak je van online sporten je daily practice

Je kunt van online sporten juist heel makkelijk je daily practice maken. Je kunt de lessen vaak volgen op een tijd dat het jou uitkomt. Soms zijn ze ook live te bekijken maar dat is niet persé nodig als dat niet past in jouw schema.

Samen met mijn vriend doen wij ’s ochtends 10 – 30 min yoga, afhankelijk van ons werkschema. Dan sluit ik zelf de dag af met een HIIT training, een Zoom-les of eventjes hardlopen terwijl mijn dochter fietst.

Ook zo’n daily practice van je online sporten kun je bespreken met een coach van bbb. Dat is zo fijn om deze schijnbaar niet relevante issue te kunnen bespreken met iemand. En het werkt bovendien motiverend om je hieraan te houden.

Dit artikel is geschreven door Marjet Wullink – lid van bbb health boutique sinds 2016.

< Terug
Boek een proefles