Wat is een TRX workout?

Vraag je je af: Wat is TRX? Dit is een training gericht op kracht, balans en core stabiliteit.

TRX staat voor Total-body Resistance Exercise, oftwel training waarbij het hele lichaam wordt gebruikt. Een TRX-band is een hulpmiddel voor een total body workout en is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals. Met de TRX train je met behulp van touwen en singelbanden. Trainen met lichaamsgewicht staat hierbij centraal.

De TRX-band hang je op aan een daarvoor bestemd ankerpunt. In de boutiques hangen de TRX’en meestal al in de zaal of krachtzone. 

Een TRX band is een hulpmiddel voor een total body workout en is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals. Met de TRX train je met behulp van touwen en singelbanden. Trainen met lichaamsgewicht staat hierbij centraal. De TRX band hang je op aan een daarvoor bestemd ankerpunt. In de boutiques hangen de TRX'en meestal al in de zaal of krachtzone.

TRX workout

Wat is de TRX? De TRX is een mobiele workout tool die gebruik maakt van de zwaartekracht en je lichaamsgewicht. Trainen met een TRX doet een beroep op kracht en stabiliteit in de core. Je traint spieren niet afzonderlijk, maar in ketens, waarbij de buik en onderrug de kern van de beweging vormen. De TRX oefeningen worden afgewisseld met cardio en kracht-oefeningen in de vorm van een circuit.

Voordelen van een TRX

  • Het is een total body workout: je kan er al je lichaamsdelen mee trainen.
  • Een TRX is heel goed voor je core en daarbij verbetering van houding.
  • Verhoogd spieruithoudingsvermogen.
  • Geschikt voor ieder niveau van beginners tot gevorderden.
  • De TRX is zowel geschikt voor binnen als buiten.

Soorten_sporten_TRX

Nu je het antwoord weet op wat is TRX? Weet je bijvoorbeeld ook dat TRX vaak gebruikt wordt om aan je core stability te werken. Het is wel belangrijk dat de oefeningen goed worden uitgevoerd. Wil je TRX toevoegen aan je personal workout bij bbb? Plan een bodycoaching in zodat een coach je hierin kan begeleiden.

 

< Terug
Boek een proefles