Komkommer kikkererwtensalade

Deze komkommer kikkererwtensalade is een verfrissende en voedzame lekkernij die een perfecte balans biedt tussen smaak en gezondheid. Deze salade combineert knapperige plakjes komkommer met zachte kikkererwten, waardoor een textuurcontrast ontstaat dat het genot van elke hap versterkt.

Komkommers, bestaande uit meer dan 90% water, hydrateren en verfrissen, terwijl kikkererwten een proteïnerijke en vezelrijke basis bieden. De toevoeging van verse kruiden, zoals peterselie en munt, verrijkt de smaak en voegt voedingsstoffen toe. De salade wordt vaak op smaak gebracht met een dressing op basis van olijfolie, citroensap en kruiden, waardoor een lichte en smaakvolle ervaring ontstaat.

Naast de heerlijke smaak levert deze salade tal van gezondheidsvoordelen. Het is een uitstekende bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten, en het bevordert een gezonde spijsvertering dankzij het hoge vezelgehalte. De komkommer-kikkererwten salade is niet alleen een verfrissende traktatie op warme dagen, maar ook een voedzame keuze voor een gebalanceerde voeding.

Dit heb je nodig voor een komkommer kikkererwtensalade (4 personen)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje kikkererwten (400 gram, liefst bio, uitgelekt)
  • klein beetje chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 komkommer in stukjes
  • 100 gram spinazieblaadjes
  • zout & peper

Salade met kikkererwten, tomaten, baby spinazie, komkommer, avocado en peterselie geserveerd in een witte kom.

Zo maak je het

Verwarm de olie in een koekenpan en voeg de kikkererwten, chilipoeder, komijn en knoflook toe. Bak 3 minuten en breng daarna op smaak met peper en zout. Meng alles met de komkommer en de spinazieblaadjes. Eet smakelijk!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles