Back in shape na je zwangerschap

In dit blog verteld Marlene, de eigenaresse van bbb Haarlem over de periode na de geboorte van haar tweede kindje. Zo kom je weer back in shape!

Tien maanden geleden werd Victor geboren met een keizersnede. Een gezonde zoon en ons tweede kindje. Ik schreef al eerder over hoe mij dat verging en de uitdagingen die dit met zich meebracht.

Gister ontmoette ik één van onze nieuwe bbb leden. Haar kindje is 4,5 maand oud en oh wat wil ze graag van die zwangerschapkilo’s af. Net als een vriendin van me die ik met dezelfde uitdagingen zie worstelen. Een lijf wat niet van jou lijkt te zijn, snakkend naar een snelle oplossing. Zichzelf vergelijkend met vrouwen die binnen no time terug zijn op hun eigen gewicht of zelfs eronder; wat overigens weer andere uitdagingen geeft.

Het grootste deel van de vrouwen die ik bij bbb health boutique Haarlem ontmoet zijn moeder. En bij het grootste deel daarvan gaat het afvallen dus niet snel. Het goede nieuws: het komt goed!

Back in shape na je zwangerschap, 3 tips!

Goede nachtrust

Slaap is alles! Als je goed slaapt voel je je energieker, is het makkelijker om de juiste keuzes te maken en gezond te leven. Zoals ieder wel weet is goed slapen met een baby in huis een uitdaging. Vraag jezelf daarom eens kritisch af hoeveel je écht slaapt. Mijn dochter sliep na acht weken al de hele nacht door. Victor heeft andere plannen. Daardoor slapen we slecht en daar word ik er zacht gezegd geen leukere moeder en vrouw van (manlief overigens ook niet. Wie wel?).

Daarom plannen we in ieder geval iedere maand een nachtje samen weg. Wees creatief in het bedenken van iemand die zou kunnen oppassen en durf te vragen. Een datenight inplannen of desnoods zelf een nachtje bij iemand slapen die geen kinderen heeft is natuurlijk ook een optie. Het geeft een boost aan je relatie, je seksleven en je energie. Wat betreft het huilen van Victor; op aanraden van één van mijn leden ben ik met m’n zoon naar osteopaat Axel Stap gegaan. Hij slaapt ‘opeens’ stukken beter!

Blijf in beweging om back in shape te komen

Twee keer per week lig ik bij bbb in de hot cabin. Het is maar 30 minuten en daarmee qua tijdsinvestering goed in te vlechten in mijn schema. Ik moet het wel inplannen. Anders is de week voorbij voordat ik het weet. Als het lukt pas ik daar ook nog een yoga sessie bij in. Is het een uitdaging om naar bbb te gaan? Dan is bbb online nu ook een fijne optie om vanuit huis een eigen les te volgen of terug te kijken wanneer het jou uitkomt. Kijk ook eens of je vaker kan gaan wandelen. Dat is een effectieve manier van vetverbranding, goed om je hoofd leeg te maken én in beweging te blijven!

Een baby lacht naar haar moeder die aan het sporten is in de hot cabin bij bbb health boutique Amsterdam Amstel.

Pas je eetpatroon aan

Dit punt vind ik persoonlijk de meest uitdagende. Want ik kan inmiddels zeggen dat ik van alles heb geprobeerd en niet altijd met resultaat. Natuurlijk kan je erop letten dat je minder eet op een dag en niet meer snoept. Mijn ervaring is dat mijn lichaam echt in fases is afgevallen.

Eerst heb ik een paar maanden rond de 78 gezeten. Toen een paar maanden rond de 75. Toen 73…. Na negen maanden deed ik mee aan de bbb shape challenge. En opeens ging het hard! Nu zit ik rond de 69 kilo. En ik ben echt merkbaar aan het shapen; ik verlies namelijk veel centimeters en ik pas al mijn jurkjes weer. Maar mijn gewicht verandert even niet mee. Daarom ben ik zo blij dat we weer mogen meten. Niet alleen op de weegschaal, maar ook met centimeters op dertien verschillende gebieden. Zo kan je toch vooruitgang zien wat weer motiveert.

Één van mijn leden vroeg me van de week: ‘Wat is je advies?’. Je wil het misschien niet horen, maar naast bovenstaande is het toch vooral: geef het tijd. Wees lief voor jezelf. Trots op dat je via jouw lichaam iets moois op de wereld hebt gezet. En geef jezelf en je lichaam ook de tijd om daarvan te herstellen. Om je hormonen weer in balans te laten komen. Ik kan je zeggen; dan voel je je echt steeds meer jezelf. En dat voelt heerlijk!

Veel liefs, 

Marlene Stiekema

Mede- eigenaar bbb health boutique Haarlem

Wordt fit en sterk bij bbb health boutique. De gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles