• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

Waarom groene smoothies niet altijd gezond zijn

Drink jij ze wel eens? Die groene monsters? Een banaan, wat amandelmelk en een avocado in de blender en dan heb je een gezonde smoothie. Misschien gooi je er wel eens andijvie, spinazie of een mango bij met een beetje gember en yoghurt. Draai die knop van de blender nog even niet om. Lees eerst even wat je ook moet weten over smoothies.

Fruit en groenten zijn gezond. Natuurlijk. Maar in hun ‘originele vorm’ zijn ze eigenlijk beter voor je dan in sapvorm. Dan bevatten ze namelijk veel meer vezels en die zijn goed voor je darmen én zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt.

Verdelen

Lekker makkelijk is het wel. Je mikt groente en fruit in je blender of sapcentrifuge, je schenkt het in een beker et voila: je ontbijt is daar. Een sinaasappel schillen of een fruitsalade opeten, kost nu eenmaal meer tijd. Bedenkt dat je soms wel vijf porties groenten en fruit door elkaar mixt. En dat klok je zo naar binnen. Zie jij jezelf wel eens 3 stuks fruit en een stronk broccoli in vaste vorm in een keer opeten? Nee dus. Het is daarom beter om je smoothie te verdelen over de dag. Een beetje ’s ochtends, iets tussendoor en ook bij de lunch.

Kauwen

Nog iets belangrijks wat je niet doet bij het wegtikken van een smoothie: kauwen. Met het kauwen van je voedsel bereid je je darmen voor op wat er komen gaat. In je speeksel zitten enzymen die nodig zijn om zetmelen en fruitsuikers te kunnen verteren. Bij een smoothie komt vrij weinig speeksel vrij, dus je dunne darm krijgt half verteerde suikers te verduren. En dat zorgt voor een opgeblazen gevoel en gênante luchtjes.

Natuurlijk is een smoothie van groenten en fruit gezonder dan sap uit een pak of frisdrank, maar de smoothie is niet heilig. Drink ze dus met mate en eet je fruit en groente ook in hun originele vorm.