Haricots verts salade

Zin in iets groens en gezonds? Probeer dan onze haricots verts salade met artisjokharten. Een heerlijke salade voor als bijgerecht of hoofdmaaltijd.

Sperziebonen, ook wel bekend als prinsessenbonen of groene bonen, zijn een populaire groente die bekend staat om hun heerlijke smaak en talloze gezondheidsvoordelen. Deze slanke, knapperige groene peulen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn een voedzame toevoeging aan elk dieet.

Sperziebonen zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine K, vitamine C, foliumzuur en vezels. Vitamine K is essentieel voor een goede botgezondheid, terwijl vitamine C het immuunsysteem ondersteunt en de huid gezond houdt. Foliumzuur is belangrijk voor zwangere vrouwen en de groei van nieuwe cellen. De vezels in sperziebonen dragen bij aan een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij gewichtsbeheersing.

Bovendien zijn sperziebonen een laagcalorische groente, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor gewichtsbewuste individuen. Ze zijn veelzijdig in de keuken en kunnen worden gestoomd, gekookt, geroosterd of zelfs rauw gegeten. Sperziebonen zijn een smakelijke en voedzame aanvulling op salades, roerbakgerechten en bijgerechten, waardoor ze een geliefde groente zijn voor velen.

Dit heb je nodig 

  • 200 gram haricots verts
  • 400 gram artisjokharten
  • zwarte olijven
  • 6 grote tomaten
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • peper en zout

Salade met haricot verts, tomaten, ui en pijnboompitten.

Zo maak je het

Blancheer de haricots verts ongeveer 2 minuten in kokend water met zout. Snijd artisjokharten en tomaten in parten. Snipper de bieslook fijn. Spoel de haricots verts af met koud water en laat ze verder afkoelen. Schep in een kom de haricots verts, tomaten, zwarte olijven artisjokharten en bieslook door elkaar. Schep er een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout doorheen en garneer met bieslook. Geniet van deze haricots verts salade!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles