Kerrie aardappel maaltijdsoep

Zin in een lekkere voedzame soep?  Deze kerrie wortel- en aardappel maaltijdsoep is makkelijk, vullend en iedereen is er dol op!

Maaltijdsoep met kerrie en aardappelen vormt een smaakvolle combinatie die zowel voedzaam als hartverwarmend is. De rijke aroma’s van kerrie voegen een diepe, kruidige dimensie toe aan de soep, terwijl de aardappelen zorgen voor een vullend element en een romige textuur. Deze samenstelling biedt niet alleen een bevredigende maaltijd, maar ook een scala aan voedingsstoffen. Aardappelen leveren complexe koolhydraten en vezels, terwijl kerrie antimicrobiële eigenschappen kan hebben en de stofwisseling kan stimuleren. Bovendien is maaltijdsoep een veelzijdige optie, waarin groenten, eiwitten en kruiden kunnen worden toegevoegd om de smaak en voedingswaarde te verrijken. Deze culinaire combinatie belichaamt comfortvoedsel op zijn best, met een harmonieuze mix van smaken en voedingsstoffen die de zintuigen prikkelen en het lichaam voeden. Dit alles komt samen in deze kerrie wortel- en aardappel maaltijdsoep.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 8 grote aardappelen
  • 4 grote wortels
  • 1 ui
  • 2 bouillonblokjes
  • 3 el kerrie
  • 1 pak vega spekjes van de vegetarische slager
  • peper naar smaak

Curry-wortel- en aardappelmaaltijdsoep in een kom met toast.

Zo maak je het

Hak de ui grof en bak ze in de kokosolie en de kerrie (voeg de kerrie toe als de uien glazig zijn). Voeg een liter bouillon toe met de gesneden aardappelen en wortel. Kook 20 minuten met de deksel op de pan. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan. Check of de wortel en aardappelen zacht genoeg zijn en pureer tot een gladde soep. proef en kijk of de soep nog kerrie of peper nodig heeft. Voeg als je de soep opdient de spekjes toe. Eet smakelijk!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles