Oranjesoep

Oranje boven met deze heerlijke oranjesoep! Deze soep bestaat uit wortel, gember en mango. Eet smakelijk!

Wortel, gember en mango vormen een smaakvolle en voedzame combinatie die niet alleen culinair verrukkelijk is, maar ook tal van gezondheidsvoordelen biedt.

Wortels, rijk aan bètacaroteen, dragen bij aan een gezonde huid en ogen. Daarnaast bevatten ze vezels die de spijsvertering ondersteunen en een verzadigd gevoel bevorderen. Gember staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan de spijsvertering bevorderen, misselijkheid verminderen en het immuunsysteem versterken. Mango’s, boordevol vitamine C, vitamine A en vezels, ondersteunen een gezond immuunsysteem en dragen bij aan een gezonde huid.

De combinatie van deze drie ingrediënten leent zich uitstekend voor verschillende culinaire creaties. Een populaire keuze is een smoothie waarbij wortel, gember en mango worden gemengd tot een verfrissende drank vol vitamines en mineralen. Een salade met geraspte wortels, stukjes mango en een gemberdressing biedt een kleurrijke en voedzame optie.

Een andere toepassing van deze combinatie is een verwarmende soep. Gember voegt een pikante toets toe aan een wortel-mango-soep, waardoor het een ideale keuze is voor koude dagen.

Deze ingrediënten kunnen ook samenkomen in een exotische salsa, waarbij de zoetheid van de mango wordt gebalanceerd door de pittigheid van gember, terwijl de wortel zorgt voor een knapperige textuur. Het toevoegen van deze mix aan gegrilde vis of kip biedt een gezonde en smaakvolle maaltijd.

In zowel hartige als zoete gerechten biedt de combinatie van wortel, gember en mango niet alleen een smaakexplosie, maar ook een divers scala aan voedingsstoffen die bijdragen aan een gebalanceerde en gezonde levensstijl.

Dit heb je nodig voor oranjesoep

  • 1 grote ui, gepeld en in blokjes
  • 4 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
  • 3 centimeter gember, geschild
  • 1 eetlepel ontgeurde kokosolie
  • 1 bekertje rode linzen
  • 4 worteltjes, geschrapt en in schijfjes
  • 1⁄2 mango (of 1 grote appel), geschild en in stukjes
  • 1 chilipepertje, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • 1 groentebouillonblokje (bio)
  • paar takjes koriander, zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 150 milliliter kokosmelk

Oranje soep in een witte kom met garnering en zwarte peper.

Zo maak je deze oranjesoep

Verhit de kokosolie in een pan. Fruit de ui en knoflook met de gember. Doe de wortelschijfjes, de mangostukjes, het bekertje rode linzen, en het bouillonblokje erbij. Doe er 800 milliliter water bij en breng alles aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen, voeg het pepertje toe en laat alles nog eens 5 minuten pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zeezout en peper. Haal de pan van het vuur, vis de gember en het pepertje uit de soep en pureer met een staafmixer. Dien op met de verse korianderblaadjes bovenop. 

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles