Vrouw sport bij bbb health boutique in de zaal.

Op weg naar een nieuwe levensfase

De overgang, ook wel de menopauze genoemd, is een fase in het leven van elke vrouw die gepaard gaat met diverse lichamelijke en hormonale veranderingen. Hoewel deze periode vaak wordt geassocieerd met ongemakken zoals opvliegers, stemmingswisselingen, en slaapproblemen, kan regelmatige lichaamsbeweging een krachtige bondgenoot zijn om deze symptomen te verlichten en de algehele gezondheid te bevorderen. bbb health boutique is dé plek om te werken aan je gezondheid tijdens de overgang. Wij hebben alle kennis in huis om je tijdens deze periode optimaal te begeleiden.

Holistisch denken

Wij werken holistisch en kijken naar jou als persoon en jouw situatie. Hierop maken wij samen een plan en passen wij dit aan waar nodig. Zo kan je in elke fase van je leven bij bbb health boutique blijven sporten. Wij bieden speciale tools & adviezen om je zo optimaal mogelijk door de overgang heen te begeleiden.

Sporten tijdens de overgang

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het reguleren van hormonen zoals oestrogeen en progesteron, die tijdens de overgang fluctueren. Dit kan op zijn beurt helpen bij het verminderen van opvliegers en nachtelijk zweten. Sporten stimuleert de productie van endorfines, de zogenaamde ‘gelukshormonen’.  Regelmatig sporten helpt om de stofwisseling te stimuleren en een gezond gewicht te behouden. Gewichtdragende oefeningen zoals wandelen, joggen en krachttraining kunnen helpen om de botten sterk te houden. Regelmatige lichaamsbeweging kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit door het verminderen van stress en het reguleren van de slaapcyclus.

De juiste voeding

Onze coaches hebben de juiste kennis om je adviezen te geven over voeding in deze periode. Zo is het erg belangrijk om voldoende calcium en vitamine d binnen te krijgen om je botten te ondersteunen. Het eten van voldoende eiwitten zorgt ervoor dat je spiermassa behouden blijft. Ook geven wij adviezen over alcohol- en cafeïne inname, portie grootte en vitamines en mineralen.

Een stukje positiviteit & lekker slapen

De overgang is een periode van grote veranderingen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het omgaan met deze veranderingen kan een uitdaging zijn, maar een positieve mindset en een gezonde benadering van je mentale welzijn kunnen een groot verschil maken.

Slaapproblemen zijn een veelvoorkomend symptoom tijdens de overgang, veroorzaakt door hormonale veranderingen die leiden tot opvliegers, nachtelijk zweten en een verstoring van de slaapcyclus. Een goede nachtrust is echter essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn.

Bij bbb health boutique kijken wij naar het geheel, dus ook op het gebied van slaap en mindset bieden wij ondersteuning. Daarnaast werken wij nauw samen met diëtisten, psychologen en fysiotherapeuten voor extra verdieping.

Vrouw sport bij bbb health boutique in de zaal.

Bij bbb is de sfeer heel gemoedelijk en gezellig. Je komt binnen en je voelt je meteen welkom. Iedereen komt er eigenlijk: zwangere vrouwen, jong maar ook mijn leeftijd (50+), en dat vind ik echt heel leuk! De coaches zijn er echt voor je, ze nemen je mee en stimuleren je om uitdagingen aan te gaan.

- Madeleine

Dé holistische sportschool voor vrouwen in de overgang in Amsterdam en Utrecht

  • bbb health boutique in Amsterdam en Utrecht  is dé sportschool voor alle vrouwen van alle leeftijden en sportachtergronden. Je kunt bij ons laagdrempelig aan de slag om een nieuwe stap te zetten.
  • Kennis en expertise over het vrouwelijke lichaam. Wij hebben alle kennis in huis om je optimaal te begeleiden tijdens de menopauze!
  • Paramedische begeleiding; wij werken nauw samen met vrouwelijke fysiotherapeuten, psychologen en diëtisten. Zij kunnen je extra begeleiden bij bepaalde klachten.
  • Voel je fijn in je eigen lijf: in onze boutiques hebben we aandacht voor jou als vrouw. Samen zorgen we ervoor dat je lekker in je vel zit, je kunt werken aan jouw doelen en coachen we je op body, food & mind!

bbb Amstel / Amstel 163

bbb Jordaan / Hazenstraat 51

bbb Utrecht / Kaatstraat 121

Boek een proefles