Aardappel bloemkoolsoep

Probeer eens deze heerlijke aardappel bloemkoolsoep! Soep is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook ontzettend makkelijk. Voeg je favoriete seizoensgroenten bij elkaar en je hebt zo een soepje bereid!

Bloemkool is een veelzijdige en voedzame groente die behoort tot de koolfamilie. Deze witte bolvormige groente is rijk aan vitamine C, vitamine K en vezels, waardoor het tal van gezondheidsvoordelen biedt. Het kan gekookt, gestoomd, geroosterd of zelfs gepureerd worden voor diverse gerechten. Bloemkool is ook een geweldige koolhydraatarme optie voor diegenen die op zoek zijn naar gewichtsbeheersing. Het bevat antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en ontstekingen verminderen. Met zijn milde smaak en knapperige textuur is bloemkool een populaire keuze voor vegetariërs en veganisten als vervanger voor vlees. Of je het nu in een soep, salade of als bloemkoolrijst gebruikt, deze groente biedt eindeloze culinaire mogelijkheden. Geniet van onze aardappel bloemkoolsoep!

Dit heb je nodig (voor vier porties)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 kleine aardappels in partjes
  • 1 bloemkool gesneden
  • 1/2-1 theelepel garam masala
  • 1/2 eetlepel groentebouillon
  • ongeveer 1 liter water
  • een half blikje linzen (of andere peulvruchten)

Drie kommen met romige aardappel- bloemkoolsoep.

Zo maak je het

Snijd de knoflook en ui in stukjes. Verwarm een soeppan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Fruit de knoflook en ui in de pan. Roerbak daarna de stukjes aardappels mee met de garam masala en voeg na ongeveer twee minuten de stukjes bloemkool toe. Voeg daarna de groentebouillon met (gekookt) water toe. Laat de soep zachtjes pruttelen. Prik met een vork of de groentes zacht zijn. Zijn ze zacht voeg dan de linzen toe en mix de soep grof met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe en kies als topping bijvoorbeeld voor geroosterde pompoenpitten of vegan kaas.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten 

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles