Aspergesoep van de schillen

Gooi nooit meer de schillen van de asperges weg en geniet van deze heerlijke romige aspergesoep van de schillen! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Je kunt de soep ook invriezen en later op eten. Duurzaam en simpel!

Aspergesoep is een heerlijk en verfijnd gerecht dat de lente op smaakvolle wijze vertegenwoordigt. Gemaakt van verse asperges, een iconische seizoensgroente, biedt deze soep een delicaat evenwicht tussen rijke smaken en romige texturen. De asperges worden zorgvuldig geschild en gekookt, waarna ze worden gepureerd tot een zijdezachte soepbasis.

Vaak verrijkt met bouillon, ui, knoflook en een vleugje room, is aspergesoep een fluweelzachte lekkernij die de subtiele, nootachtige smaak van de asperges benadrukt. Het toevoegen van verse kruiden zoals peterselie of bieslook geeft de soep een verfrissende afwerking.

Of het nu wordt geserveerd als voorgerecht of als lichte maaltijd, aspergesoep biedt niet alleen culinaire verfijning, maar ook voedingsvoordelen. Asperges zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen, en worden vaak geprezen om hun ontstekingsremmende eigenschappen.

Dit heb je nodig

  • schillen en kontjes van ongeveer 1 kilo asperges
  • 1 sjalotje
  • klontje vegan boter (of gewoon Blue Band)
  • 1 liter groentenbouillon
  • peper & zout

Een plank met aspergeschillen en een dunschiller.

Zo maak je het

Verwarm de boter in een soeppan en fruit het sjalotje. Doe alle schillen en kontjes van de asperges erbij als de ui glazig is. Roer goed door en laat een paar minuten warm worden. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer twintig minuten zachtjes koken totdat de schillen zacht zijn. Zet het vuur uit en laat de soep een nachtje staan.
Mix de soep de volgende dag met een krachtige staafmixer of in een keukenmachine totdat je een gladde massa overhoudt. Zeef de soep met een hele fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles