• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

Esther doet mee aan de sugarchallenge. Doel? Minder chocolade!

Om van mijn chocolade verslaving af te komen doe ik 4 weken mee aan de suikervrije challenge van bbb. Mijn zoontjes van 8 jaar en de baby, doen ook een beetje mee. Het leuke daarvan is dat ze bewust worden waar allemaal suiker in zit. Jep ook in de vegetarische paté! Dus nu hebben we even andere suikervrije smeersels, zoals mierikswortel spread en vegan roomkaas. Aanraders!

Ik mis iets, maar wat?

Tot nu toe vind ik best wel makkelijk geen suiker (en geen chocola). Al voel ik wel regelmatig een onbestemd gemis. Dan ben ik ineens doelloos in de koelkast en keukenkastjes aan het turen. Verder heb ik af en toe een moeilijk momentje, maar het valt me eigenlijk reuze mee.

Niet te streng op je chocolade verslaving

Dat komt ook omdat ik het mezelf niet heel moeilijk maak. Ik eet vervangers voor chocolade (mijn methadon!), zoals nakd en loveshock repen. Waarom? Ik geloof niet in hele strenge diëten en een radicale aanpak (van dieten of mijn chocolade verslaving). In al die jaren dat ik vrouwen begeleid heb naar een gezondere leefstijl is er een ding heel erg duidelijk geworden. Hardlopers zijn doodlopers. Zodra mensen totaal het roer omgooien en heel streng zijn, gaat het roer ook weer heel hard terug.

Het moet wel 'eigen' worden

Het kan namelijk nooit eigen worden als je heel veel dingen tegelijkertijd aanpakt. Het is dan iets waarbij je heel even een knop om zet. Alleen schiet die knop natuurlijk gewoon weer terug zodra de Challenge of dieet voorbij is. Om iets echt te internaliseren moet je het eigen maken.

chocolade verslaving

Hoe doe je dat?

Allereerst door je doel helder te stellen. Niet alleen globaal afvallen, maar ben je heel bewust waarom dat belangrijk voor je is. Wat kost het je? En wat levert het op als je je doel bereikt hebt? Wat is er dan anders?

Doe dit jaar ook mee aan de celebrations & preparations suikervrij challenge! Meld je hier aan en ontvang onze e-guide met richtlijnen en heerlijke suikervrije recepten in je mailbox. 

Stiekem de chocoladepasta-pot leeglepelen

Neem bijvoorbeeld mijn chocolade verslaving. Aangezien ik geen overgewicht heb ligt mijn ‘waarom’ niet op het gebied van afvallen. De reden dat ik minder chocola wil eten is dat ik merk dat ik steeds meer chocola en suiker ga eten, dat het echt een gewoonte aan het worden is. Ik ben steeds aan het zoeken naar zoet, en ik word daar onrustig van. Als de tony op is, lepel ik de pot chocoladepasta leeg. Stiekem natuurlijk.

Suiker, stemming en slaap

Bovendien heeft het nuttigen van teveel suikers ook invloed op mijn stemming, slaapgedrag en energieniveau. Zeker dat laatste merk ik nu heel goed. Ik had gedurende de dag heel vaak suikerdip’s. Dan stortte ik echt compleet in na de maaltijd, dat is nu weg. Ook omdat ik geen witte koolhydraten eet en dus mijn bloedsuiker veel gelijkwaardiger blijft, voel ik me fitter. Wat ook fijn is, ik heb veel meer zin in fruit. 

Of toch een zuivelverslaving i.p.v. een chocolade verslaving?

Het grappige is dat ik de chocola eigenlijk niet eens echt mis, wat ik veel meer mis zijn de romige dingen. Taartjes, schuimgebakjes en melkchocolade. Misschien heb ik eigenlijk wel een zuivelverslaving.

Liever helemaal vegan

Wij zijn thuis gestopt met melk drinken, we drinken nu havermelk van Oatly, barista edition. Heerlijk, echt geloof me, je wil nooit meer koemelk. Ik ben ook aan het overwegen om helemaal vegan te worden. Dat lukte me aardig, behalve wanneer het gaat over toetjes, taartjes en chocolaatjes. Dus deze challenge helpt me hopelijk ook met het laatste stapje om vegan te worden.

Liefs Esther