Energie havermout repen

Deze havermout energie repen zijn een lekker en gezond tussendoortje. Verrijkt met amandelspijs, zoete medjoul dadels en bananen boordevol vezels en energie!

Dadels, de zoete vruchten van de dadelpalm, zijn niet alleen heerlijk, maar ook buitengewoon voedzaam en bevorderlijk voor de gezondheid. Deze natuurlijke zoetigheid zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen, waardoor het een voedzaam alternatief is voor suikerrijke snacks.

Dadels zijn een uitstekende bron van vezels, wat gunstig is voor een gezonde spijsvertering en het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Ze bevatten ook vitamines zoals B-vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium en koper, die bijdragen aan diverse lichaamsfuncties, waaronder het behoud van een gezonde bloeddruk en de bevordering van sterke botten.

Bovendien hebben dadels van nature een laag vetgehalte en bevatten ze antioxidanten die celbeschadiging kunnen verminderen. Ze zijn een energierijke snack en kunnen een gezond alternatief zijn voor toegevoegde suikers in bakrecepten. Met hun voedingswaarde en zoete smaak voegen dadels niet alleen een heerlijke toets toe aan gerechten, maar dragen ze ook bij aan een gebalanceerd en gezond dieet.

Dit heb je nodig (voor 12 havermout energie repen)

  • 2 hele rijpe bananen
  • 200 gram havervlokken
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 el amandelpasta
  • 4 ontpitte medjool dadels in kleine stukjes gesneden
  • 1tl vanille
  • 1tl kaneel

Energiehavermoutrepen verpakt met strikken en amandelen.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen en meng ze met alle genoemde ingrediënten in een kom. Vet een brownie bakvorm in met kokosolie en schep het mengsel hierin, druk het een beetje plat met een houten spatel. Zet de bakvorm voor ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd dan in repen. Eet smakelijk!

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles