• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

falafel van zoete aardappel uit de oven

Ben je dol op falafel? Wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kunt maken. bbb founder Inge vind dit recept erg lekker van Deliciously Ella. Ook haar kinderen zijn er dol op! 

Voor 10 stuks

  • 2 middelgrote zoete aardappels (ca. 300g, geschild en in hapklare stukken)
  • olijfolie
  • 1 blik van 400g kikkerwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 el kikkererwtenmeel of tarwebloem
  • 2 tenen knoflook, geroosterd
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • zout & peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven 200 graden). 

Leg de stukken zoete aardappel op een bakplaat. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster ze 40 tot 45 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. 

Maal de afgekoelde zoete aardappels met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine op de pulsstand tot een gladde pasta. 

Schep balletjes van dit mengsel met een ijsschep uit de keukenmachine, draai ze als je wilt in je handen rond tot ze wat gladder zijn en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 30 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn door een mes in het midden van een balletje te steken; als het er schoon uit komt zijn ze gaar en anders moeten ze nog iets langer in de oven.

Dit recept komt uit 'het plantaardige kookboek' van Deliciously Ella.