Geroosterde kikkererwtensnack

Wil je een gezond en eiwitrijk tussendoortje? Probeer dan eens deze geroosterde kikkererwtensnack!

Kikkererwten, kleine peulvruchten die wereldwijd worden gewaardeerd, bieden aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Rijk aan vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen dragen kikkererwten bij aan een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij gewichtsbeheersing door een langdurig verzadigd gevoel. Ze bevatten ook complexe koolhydraten, wat resulteert in een stabiele bloedsuikerspiegel.

Daarnaast zijn kikkererwten een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, essentieel voor spierherstel en -groei. Ze bevatten foliumzuur, dat belangrijk is voor celregeneratie en het voorkomen van bloedarmoede. Bovendien dragen de antioxidanten in kikkererwten bij aan ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze bescherming bieden tegen chronische ziekten. Door hun veelzijdigheid zijn kikkererwten eenvoudig op te nemen in salades, stoofschotels en hummus, waardoor ze een smakelijke en voedzame toevoeging zijn aan een gebalanceerd dieet.

Wat heb je nodig

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Geroosterde kikkererwten in een witte kom op een houten tafel.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet het blik kikkererwten in een zeef en droog de kikkererwten met een theedoek. Doe de kikkererwten in een kom en meng hierin de paprikapoeder en olijfolie. Strooi de kikkererwten op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kikkererwten in 40/45 minuten knapperig. Hussel af en toe door de kikkererwten. Hou je van spicy, voeg er dan extra cayennepeper aan toe! Geniet van jouw geroosterde kikkererwtensnack. 

Alle recepten van bbb health boutique zijn lekker, gezond en plantaardig. Hier vind je een overzicht van al onze heerlijke recepten.

Groenten in een krat van bbb health boutique, de gym met aandacht voor body, food en mind.

< Terug
Boek een proefles