• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

Hartverwarmende tomaten- venkelsoep

Warm je mind & body op met deze verrukkelijke soep van tomaten en venkel. Hele fijne en lekkere combinatie. Bekijk hier het recept. 

Wat heb je nodig voor vier kommen soep

  • olijfolie
  • 1 rode ui, gepeld en gehakt
  • 1 teen knoflook, gepeld en geperst
  • 3 takjes tijm, blaadjes gerist en grof gehakt
  • 2 venkelknollen in plakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten
  • 300 g verse tomaten
  • 400 ml water
  • 1 tl chilivlokken
  • zoet en peper

Zo maak je het

Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de ui en knoflook met een een beetje zout 5 tot 10 minuten. Voeg daarna de tijm, venkel en tomatenpuree toe en bak 10 tot 15 minuten. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, draai het vuur omlaag en laat de soep 45 tot 50 minuten zachtjes pruttelen, totdat alles echt zacht is. Als de soep te dik wordt kun je een scheutje water toevoegen. 

Neem de pan van het vuur en mix je soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel wat zout en peper toe naar smaak. Serveer de soep in kommen en top af met bijvoorbeeld wat kiemgroenten, pompoenpitten en edelgistvlokken. 

 

Dit recept komt van Deliciously Ella
Foto: Anna van Neerven