• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z

body, food & mind tools

Boek hier een proefles!

Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren.

Inloggen op je bbb account

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonlijke gegevens in om een account te maken

Wachtwoord vergeten?

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord te herstellen

Even geduld...

Het formulier wordt verstuurd, dit kan even duren

Jouw proefles is geboekt

Hieronder staan de details van jouw proefles

Amsterdam Amstel
13-09-2016 / 11:00

Je kan je proefles annuleren of wijzigen door in te loggen met jouw account gegevens

Inloggen is gelukt

Je wordt nu doorgestuurd naar jouw account

Wachtwoord vergeten?

We hebben een e-mail met instructies naar je e-mailadres gestuurd

herfstachtig wortelbrood

Ga jij ook al watertanden als je bovenstaande foto ziet? Coach Fleur van boutique Amstel maakte deze heerlijke herfstachtige wortelbrood. Heerlijk tijdens regenachtige dagen met een warme kop thee!

Dit heb je nodig

  • 200 gram wortel 
  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram speltmeel (volkoren)
  • 2 eieren of 2 lijnzaad 'eieren' (voor 1 lijnzaadei meng 1 el gebroken lijnzaad met 2 el water. Laat vijf minuten staan)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram dadels
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram walnoten (of pecannoten)
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 cakevorm bakblik

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp in de ene beslagkom de wortel en prak in de andere beslagkom de twee bananen met een vork fijn. Voeg aan de geprakte bananen het speltmeel, bakpoeder en de eieren toe. Roer het geheel met een vork (of lepel) tot een plakkerig deeg.
Voeg hierna de wortelrasp, dadels, rozijnen, walnoten en de kruiden toe en meng dit door het deeg. Vet het bakblik in en verdeel het deeg in de vorm. Zet de vorm nu voor 30 minuten in het midden van de oven en test na 30 minuten of het deeg goed gegaard is. Dit kan je doen door een satéprikker in het brood te steken. Wanneer er niets aan de satéprikker blijft plakken is het brood gaar en kun je het wortelbrood het beste nog even 10-15 minuten buiten de oven laten afkoelen.

Geniet ondertussen alvast van de heerlijke geur in huis en daarna kun je smullen van een heerlijk plakje herfstig wortelbrood met een lekker kopje kruidenthee.  

Tip. Heb je geen satéprikker in huis, gebruik dan spaghetti om de gaarheid te controleren!